U sunčano i lijepo nedjeljno jutro 29. svibnja. iza 10 sati pred župnom crkvom Sv. Antuna okupili su se učenici trećeg i četvrtog razreda, njih 12-ero, 6 dječaka i 6 djevojčica, u pratnji roditelja, baka i djedova, prijatelja… Prvopričesnici, djevojčice, Lara, Ana-Marie, Lukrecija, Petra, Ena i Ana u svečanim bijelim haljinama te dječaci Anton, Luka, Tin, Borna, David i Antonio u odijelima, hlačama i bijelim košuljama s leptir mašnama i kravatama pripremali su se za veliku svečanost, za trenutak kad će prvi puta primiti sv. Hostiju, za koji ih je pripremala vjeroučiteljica Katarina Bertović.

Svečanu sv. misu predvodio je vlč. Stjepan Porkulabić uz pratnju crkvenog zbora. Svečanost sakramenta Prve Pričesti uveličao je i kratki program koji su djeca izvela uz vođenje vjeroučiteljica Katarine Bertović. Paljenje svijeća od ruke do ruke prvopričesnika, po Isusu Kristu, simbol je vjere i ufanja u život vječni. Odričući se svega onoga što je blisko materijalnom svijetu, a što odvlači od Božje namisli i djela, prvopričesnici su potvrdili zavjet vjere po prvi puta kušajući blagoslovljeno Tijelo Kristovo.

Vlč. Porkulabić u obraćanju prvopričesnicima i njihovim roditeljima je rekao:“Roditelji, majka i otac su ti koji u djecu usađuju vjeru. Vaša je roditeljsku uloga u vjerskoj i svjetovnoj pouci neprocjenjiva. Djeca zajedno s roditeljima zajednički grade svoj život, izgrađuju ga u vjeri i duhovnosti kako bi postali dobri ljudi i dobri kršćani. Zajednički gradimo ovu župnu zajednicu i vjerujmo u našeg stvoritelja.”

Završetkom obreda, prvopričesnicima su podijeljene uspomene Prve pričesti, a nakon zajedničkog fotografiranja, uz kolače i sok kratko vrijeme prvopričesnici i njihovi roditelji zadržali su se u župnom stanu.