Katolička Crkva danas slavi blagdan Tijelova, punim nazivom Svetkovina Presvetog Tijela i Krvi Kristove, koji se slavi u četvrtak poslije Presvetog Trojstva, u spomen na ustanovljenje Euharistije na Veliki četvrtak.

Za Katoličku Crkvu, svetkovina je spomen na ustanovljenje euharistije i misterija pretvorbe kruha i vina u Kristovo tijelo i krv. Slavi se u četvrtak poslije Blagdana Presvetog Trojstva, dakle, deveti četvrtak nakon Uskrsa, što ove godine pada 26. svibnja.

Tijelovo je u Hrvatskoj neradni dan, a u župama i svetištima se, među ostalim, obilježava tijelovskim procesijama. Tako su se u crkvama župe Skrad – Divjake tijekom dopodneva održale pjevane svete mise, a zaključna je bila u crkvi Sv. Antuna u Skradu. Vlč. Stjepan Porkulabić u propovjedi je naveo kako se vjernici trebaju više okrenuti duhovnoj obnovi, više se povezati s Bogom jer time pomažu sami sebi u svakodnevnom životu.

„I uzimanje hostije na svetoj misi pridonosi duhovnoj obnovi i miru koja dolazi s njom“, zaključio je vlč. Porkulabić.

Uz nazočnost djece trećeg i četvrtog razreda i njihovih roditelja koje očekuje nedjeljna Prva pričest zaključena je Tijelovska misa u Skradu.