Udarna odluka vijećnika Općine Skrad je prihvaćanje prijedloga načelnika Damira Grgurića da se uz financijsku pomoć županije ide u kupnju starog hotela Zeleni vir. Šest prisutnih vijećnika diglo je ruku za kupnju te će drugi tjedan biti jedan od najvažnijih u zadnjih 20-ak godina kada će se održati otvaranje ponuda. Ako sve prođe dobro imovina Skrada počet će se vraćati Skrajanima.

Dr. Josip Grgurić, jedini prisutan oporbeni vijećnik, za kupnju je rekao:“Dižem obje ruke, podržavam kupnju, to je jako dobro i dobra šansa da se nešto počne…bit će to pomak nabolje u Skradu“. Načelnik Grgurić dodao je kako će se kupnjom riješiti neke sporne čestice uz kuglanu a hotel će se spasiti od daljnjeg propadanja…a potom slijedi traženje najboljeg rješenja obnove ponosa skradskog turizma.

„Nakon starog hotela koji će nam biti prvi izazov na red dolazi rješavanje vlasništva malog parkirališta i parka mladih. Započeli su razgovori i o kupnji zatvorene benzinske postaje. Treba malo i riskirati da bi nam bilo bolje,“ zaključuje Grgurić.

Ostatkom 35 minutne sjednice dominirala je točka izvršenja Proračuna za 2015. godinu. Proračunski manjak nadoknađen je povratom sredstava od EU za cestu Sleme – Žrnovac od oko 700 tisuća kn tako da je saldo računa pozitivan. Dio tih sredstava usmjerit će se za kupnju starog hotela uz pomoć sredstava iz županijskog proračuna.

Natječaj za zakup Izletničkog doma u izletištu Zeleni vir je istekao te bi odabirom najboljeg ponuđača on mogao otvoriti svoja vrata najkasnije do 1. srpnja.

Kako se u području sliva rječice Curak predviđa gradnja dvije male hidroelektrane Općina će sklopiti ugovor o pravu služnosti za izgradnju zahvata vode i postavljanje cjevovoda s investitorom te će objaviti javni poziv za isticanje kandidatura za članove Savjeta mladih Općine Skrad.