Članovi podružnice Kluba 138. brigade HV «Goranski risovi» Skrad održali su svoju Izbornu skupštinu u skradskom Domu kulture uz prisustvo predsjednika 138. Brigade Darka Kolenca, načelnika Općine Skrad Damira Grgurića, predsjednika OV Ivana Crnkovića te gostiju iz Delnica i Lokava.

Nakon izbora radnog predsjedništva skupštinu je vodio Josip Crnković. Izvješće o radu Podružnice za razdoblje od 28. veljače 2015. do 26. veljače 2016. iznio je dosadašnji predsjednik Vlastimir Arbanas tijekom kojeg je rekao:“ Podružnica Skrad broji 77 članova. Sudjelovali smo na obilježavanju svih značajnijih datuma domovine Hrvatske, Kluba 138. brigade i Općine Skrad. Položili smo vijence na grob Josipa Blaževića Blaža te uz spomenike žrtava svih ratova. Sudjelovali smo na Susretu branitelja u Vrbovskom, na tradicionalnom obilasku ratišta u Lici, uz 20-tu godišnjicu vojno redarstvene akciji “Oluja“, u organizaciji Kluba 138.brigade i Oldtimer kluba Delnice.

5. studenog 2015. organizirana je svečana akademija uz obilježavanje Dana oslobođenja delničke vojarne, položeni su vijenci i zapaljene svijeće, te je održana sv. misa u Župnoj crkvi u Delnicama. Posebno se zahvaljujemo načelniku Općine Skrad Damiru Grguriću te Općinskom vijeću na svesrdnoj pomoći i razumijevanju. Nakon rasprave izvršen je izbor novog predsjedništva te je za predsjednika izabran Robert Jurković te dva potpredsjednika, Vlastimir Arbanas i Davor Ribić. Iz Plana rada podružnice za 2016. godinu važnije točke su sudjelovanje u obilježavanju značajnih datuma domovine Hrvatske, Kluba 138.brigade HV i Općine Skrad, nastavak aktivne suradnje oko sudjelovanja na sportskim susretima branitelja, briga oko pružanja socijalne, pravne ili druge pomoći, s Općinom Skrad pokušati pokrenuti postavljanje spomen obilježja svim braniteljima 138.brigade u Skradu te popravak spomen obilježja pogibije Josipa Blaževića Blaža u Ljuštinama.

Postavljanje spomen obilježja svim braniteljima 138.brigade u Skradu bilo je temom rasprave Darka Kolenca i načelnika Grgurića koji su čvrsto potvrdili da se ove godine spomenik mora podići, bitno je definirati lokaciju a radovi će potom brzo započeti, jer Skrad je to zaslužio, jer branitelji su iz Skrada krenuli na Ličko ratište.