Zadnjom ovogodišnjom pjevanom misom Zahvalnicom, uz hladno vrijeme i minus 5 stupnjeva, vjernici župe Skrad su se u crkvi Sv. Antuna oprostili od 2015. godine. Vlč. Stjepan Porkulabić istaknuo je kako nam statistika ove godine ne ide na ruku. „Prevladava tuga jer je sve više ognjišta, kuća zatvoreno, 29 je žitelja umrlo, dok se četvero djece krstilo od šestero rođenih a održano je pet vjenčanja, što je podatak koji zabrinjava“, zaključio je vlč. Porkulabić.

„U ovo božićno vrijeme dođe nam teško jer nas ima sve manje, no na koncu ove građanske godine, budimo zahvalni Bogu, jer kako vrijeme ide tako i ljudi idu s vremenom i trebamo biti ponosni i zahvalni na darovima koje nam Bog daje. Vrijeme je da ne očajavamo, jer usprkos nepovoljnoj statistici , život mora teći dalje.

Okrenimo se, usprkos minusu, stvaranju novih vrijednosti, našoj stvarnosti, novom vremenu i nastavimo pjevati i moliti kao što to činimo godinama zajedno s Bogom koji nas na svakom koraku prati,“ poruka je vlč. Porkulabića.

Uz Novogodišnju čestitku svim žiteljima župe Skrad Divjake, vjernicima, bolesnima i nemoćnima i Božji blagoslov zaključena je Silvestarska misa.