Kulturno umjetničko društvo „ZELENI VIR“ Skrad organiziralo je Božićno novogodišnji koncert u skradskom Domu kulture u kojemu su sudjelovali osim domaćina folklorne sekcije Skračka deca i Majžice, VIS Veseli pajdaši, gosti iz Omišlja i Severina na Kupi, KUD „Omišalj“ i „Frankopan“ te klapa Ris iz Delnica.

Uz koncert održana je i promocija s izložbom „Od kapelice do kapelice- putovima Skrada“ autorica Dijane Arbanas i Vesne Pintar Grgurić koje su slikom i tekstom zabilježile od zaborava povijest gradnje kapelica na području Općine Skrad. Potporu im je pružila Općina Skrad i vlč. Stjepan Porkulabić.

Koncert je započeo Tihom noći u izvođenju KUD-a Zeleni vir, zatim U to vrijeme godišta, Svim na zemlji, Molimo tebe. U nastavku su učenici OŠ Skrad i folklorna skupina Skračka deca izveli recital „Dok došašćem putujemo, Božiću se radujemo“ a potom su učiteljice Vesna Pintar-Grgurić i Dijana Arbanas predstavile brošuru „Od kapelice do kapelice“ rekavši kako je ideja došla od djece škole koja su istraživala sakralne objekte na podruju općine Skrad. Njih dvije su potom detaljnije prionule istraživanju te su uz pomoć vlč. Stjepana Porkulabića i potporu Općine stvorile brošuru koja je kroz prezentaciju predstavljena okupljenima u Domu kulture. Nakon koncerta prisutni su mogli brošuru kupiti kao i slike kapelica u pergamano tehnici…

U drugom dijelu pjevači KUD-a Zeleni vir otpjevali su splet svjetovnih pjesama Bacit ću mandolinu, Ja te ljubim, Kad si bila mala Mare, Potočić maleni, Kraj jezera, Kad bi ove ruže male, Za jedan časak radosti te na kraju uz pratnju Antona Mance na heligonki, Veljka Pleše na basu i Branka Komadine na gitari splet pjesama /Sve ptičice iz gore, Smiljaniću, Po lojtrici gor, Hvalile se Kaštelanke…/.

Nakon članova KUD-a Zeleni vir publici se predstavio zbor KUD-a Frankopan spletom Božićnih pjesama, Neba stvoritelj, Kraljice mira, Sveti tri kralji so zvezdo brali te Menuetom, klasičnim plesom iz 18 . stoljeća, KUD Omišalj pjesmama Gloria, Happy day te završnim kolom iz opere Ero s onoga svijeta, folklorna skupina Majžice iz Skrada izvela je dva spleta, Vrtac i Drmež, dok je klapa RIS otpjevala Providencu, Bijeli Božić, Ponistra je i Drivo.

Veseli pajdaši su svojim vokalno instrumentalnim nastupom valcerima i polkama nakratko rasplesali prisutnu publiku a koncert je završio skupnim nastupom svih izvođača pjesmom Radujte se narodi. Odličan dvosatni Božićno novogodišnji koncert često je popraćen pljeskom izvođačima u prepunoj dvorani Doma kulture.