Neuobičajeno visoka temperatura od oko 9 Celzija obilježila je ovogodišnje Polnoćke, obiteljska okupljanja i odlazak na misne obrede kojima je obilježen najradosniji kršćanski blagdan, rođenje Isusa. Postavljene jaslice izravno su ukazivale na događaj koji se proslavlja – noć Isusova rođenja i jasnog označavanja da se on rodio u štalici. U njima su likovi Isusa, Marije i Josipa, pastira, trojice mudraca i njihove pratnje, vola i magarca te ovaca i deva. Stanovnici općine Skrad su najradosniji katolički blagdan Božića, slavljenje Kristovog rođenja, obilježili s dvije svečane pjevane mise, prvo u crkvi Sv. Izidora u Divjakama i u ponoć u skradskoj crkvi Sv. Antuna. U Divjakama je održana prva, mala ili dječja Polnočka, koju je vlč. Stjepan Porkulabić posvetio u prvom redu djeci.

Vlč. Porkulabić se u obraćanju vjernicima osvrnuo na značaj Boga u životu čovjeka, značaj mira i dobra u suživotu ljudi. „Čovjek je miljenik Boga, još od postanka svijeta kada nas je Bog stvorio i postavio na Zemlju. No danas je sve važnije milosrđe, pomažimo jedni drugima, živimo u skladu s Božjim naukom.

Neka Bog bude prisutan među nama svakodnevno, a ne samo kada nam treba Božja pomoć. Mali Bog, Božić, dijete u štalici, došao je na svijet sa namjerom da se nastani među nama, da nas vodi kroz život, zato primite ga u svoje domove… Svima Vama želim stisnuti ruku i svima Vama želim radosnu, mirnu i blagoslovljenu Božićnu noć. Prenesite moju čestitku svima koji danas nisu ovdje među nama,“ zaključio je vlč. Porkulabić mise u Divjakama i Skradu.

Na misama, naročito u Divjakama, bilo je puno mladih, male djece što je vlč. Porkulabić primijetio rekavši kako mlade treba odgajati u duhu kršćanstva i hrvatske tradicije, jer od malih nogu dolaskom u crkvu oni usađuju u svoje glave život zajedno s Bogom.