U skradskom Domu kulture odigrano je 20. jubilarno otvoreno prvenstvo Općine Skrad u šahu koji je organizirala Šah škola Goranka i njen voditelj Zdenko Jurković iz Ravne Gore te Općina Skrad.

Na početku turnira podijeljene su diplome učenicima skradske škole koji su dva tjedna prije odigrali svoje prvenstvo u šahu, zatim je Zdenko Jurković uz 50 godina šaha u Ravnoj Gori zaslužnim pojedincima i obiteljima koje su pridonijele razvoju šaha na području Općine Skrad dodijelio priznanja a potom je načelnik Općine Damir Grgurić otvorio natjecanje kojemu se odazvalo 23 šahista s područja PGŽ i susjedne Slovenije. Zbog školskih i radnih obveza nisu nastupili najbolji skradski šahisti Barbara Rački, Domagoj Grgurić te Tomislav Brenc.

I ovogodišnji turnir imao je međunarodni karakter nastupom Vincenca Kobea iz Starog trga ob Kolpi iz susjedne Slovenije. Nakon trosatnog nadmetanja u šest kola najbolji šahist je bio Vincenc Kobe, drugi je bio Matija Ožanić, iz Ravne Gore te treći Hrvoje Podnar iz Skrada, koji je ujedno najbolji skradski šahist za 2015. godinu.

Kod žena najbolja je bila Suzana Pošmuga, Vrbovsko, kod juniora Aljoša Pošmuga, također iz Vrbovskog i kod mlađih kadeta Karlo Abramović iz Skrada. Skradski najbolji šahisti ove godine su Hrvoje Podnar, Nikola Mance i Mario Burić, a kod žena Marijana Božić, Lara Abramović i Lana Štimac. Najbolji su nagrađeni medaljama te skromnim poklonima po izboru…