20. Memorijal Josipa Blaževića Blaža pripao je kuglačima KK Skrad. Ovogodišnji turnir okupio je četiri ekipe, kuglače Goranina iz Delnica i tri skradske ekipe, kuglače Skrada i mlađe i starije kuglače Poleta.

U domaćem okružju sve prisutne je pozdravio predsjednik KK Polet Josip Joja Jeličić, posebno pozdravivši obitelj Đaković, sve prijatelje i one koji su poznavali Josipa Blaževića Blaža.

Turnir je otvorio načelnik Općine Skrad Damir Grgurić pozdravivši sve kuglače, svoje sumještane te drage goste koji su se okupili u kuglani Zeleni vir kako bi odali na 20. Memorijalnom kuglačkom turniru počast poginulom hrvatskom branitelju, zaljubljeniku u sport i Skrad Josipu Blaževiću Blažu. Prvu kuglu bacio je Blažev nećak Hrvoje Đaković.

Ovaj memorijal je ujedno bio i mjesto proslave 35. godišnjice postojanja KK Polet koji je kroz sve te godine vrijedno radio, imao svoje uspone i padove a jedno vrijeme bio i prvoligaš iz najmanjeg mjesta u Hrvatskoj.

Tijekom natjecanja delegacije klubova, članovi obitelji Đaković i Blaževi prijatelji položili su cvijeće i zapalili svijeće na njegovom grobu na mjesnom skradskom groblju.

Cjelodnevno natjecanje proteklo je u zanimljivim duelima ponajboljih goranskih kuglača. Na kraju prvo mjesto pripalo je kuglačima Skrada s oborenih 3132 čunjeva, drugo Poletu s 3081 čunjeva, treće Goraninu s 3047 čunjeva i četvrto mladim kuglačima Poleta s 2825 čunjeva. Najbolji pojedinac današnjeg nadmetanja bio je kuglač KK Skrada Danijel Ćosić s 552 oborena čunja.

Završetkom memorijala Inga Đaković, Blaževa sestra, podijelila je pehare i prijelazni pehar ekipama te najboljem pojedincu dok je Josip Jelačić podijelio plakete zaslužnim kuglačima i pojedincima koji su zadnjih 35 godina pomagali rad kuglačkog kluba Polet. Završetkom Memorijala, kojem je pokrovitelj Općina Skrad a organizator KK Polet, druženje je nastavljeno domjenkom u prostorijama Šumarije Skrad.