Lijepo vrijeme, ne prevruće, privuklo je u Skradski vrh velik broj vjernika i štovatelja Marije, Majke Božje. Sv. misa održana je kod kapelice Marijina Uznesenja na Nebo na 1044 metra visokom Skradskom vrhu. Misi su prisustvovali vjernici Župe Divjake Skrad ali i vjernici iz susjednih mjesta.

Vjernici su s buketima cvijeća u rukama hodočastili iz pravca Skrada, Hripca i Kupjaka, uz mnoštvo mladih i malene djece. Svečarskom ugođaju pridonio je svojom propovjedi vlč. Stjepan Porkulabić, koji je ujedno pozdravio općinske čelnike te prisutne članove Općinskog vijeća.

Vlč. Porkulabić između ostalog je rekao:„Sretan sam što ovdje danas vidim mnoštvo ljudi, male djece, mladih roditelja ali i starijih. Vi koji ste došli iz dana u dan potvrđujete svoju vjeru a danas na Marijin blagdan potvrđujete dodatno svoj zavjet pripadnosti kršćanskoj zajednici. To su činili i vaši preci, vaši roditelji, sutra će to činiti vaša djeca… Svatko je do Marijinog svetišta došao svojim putem… Danas smo ovdje zajedno srcima i vjerom s našom nebeskom Majkom a ovdje u Skradskom vrhu još smo bliže Bogu. Danas svi slave Mariju moleći se da pomogne svakom od nas.“

Prije i po misnom slavlju vjernici su se u kapelici molitvom obratili Majci Mariji a završetkom mise su krenuli prema središtu sela Hribac gdje je Općina Skrad pripremila domjenak za sve hodočasnike.