Blagdan Presvetog Trojstva okupio je uz kapelicu u Bukovom vrhu brojne vjernike, uglavnom mještane sela te vjernike iz okolnih naselja. Oko male kapelice iz 1908. godine bilo je mnogo mještana koji žive van sela.

Svečanu pjevanu misu vodio je vlč. Stjepan Porkulabić koji je naglasio značaj Boga u životu čovjeka, od kojeg nažalost ljudi danas sve više traže pomoć za sebe odmah te ako te pomoći oni zanemaruju vjeru.

„Svoju vjeru u Presveto Trojstvo izražavamo kad god se križamo znakom križa i ispovijedamo: “U ime Oca i Sina i Duha Svetoga.” Time obnavljamo svoje krštenje jer smo po Isusovu nalogu tako kršteni i krstom posvećeni Ocu i Sinu i Duhu Svetomu. Okupili smo se ovdje na blagdan Presvetog Trojstva, okupljeni smo ovdje kako bi slavili svog zaštitnika a u isto vrijeme vi želite počastiti i svoje korijene. Iz ovog ste sela pošli u svijet, i u njega se sve više vraćate. Vaši su roditelji sve stariji i sve više ste im potrebni,“ zaključio je vlč. Porkulabić.

Proslava Presvetog Trojstva nastavljena je po misi u seoskom domu uz kolače, sok, pivo…i razgovore kojima su mještani budili svoja sjećanja na djetinjstvo.