PINS ništa ne skriva, naprotiv svoj rad želi predstaviti široj javnosti a svojim radom uvijek želi više… U svrhu toga PINS će svakih nekoliko mjeseci kroz tiskovne konferencije predstaviti svoj rad. Tako razmišljaju PINS-ovci koji su danas predstavili novosti u tvrtki koja ima četiri zaposlena i nekoliko volontera.

Konferenciju je otvorila članica Uprave Stela Mulc rekavši kako PINS odrađuje puno dobrih stvari, kako se o tome malo čuje,kako se radi u tišini, no javnost treba znati više o njihovom radu.

Povod konferencije je ovoga puta bilo tiskanje „Investicijskog vodiča Gorski kotar“ o kojemu je više govorio predsjednik Uprave Danijel Bertović. „Vodič daje potencijalnim investitorima kompletan uvid u trenutno stanje onoga što nudi Gorski kotar, sve na engleskom jeziku. To je prvi materijal koji gospodarstvenicima pruža osnovne informacije o trenutnom stanju, razvojnim prednostima, infrastrukturi Gorskog kotara kao i mogućnostima razvoja i razlozima ulaganja u Gorski kotar. Tu je i letak sa podacima o svakoj zoni, s kontakt podacima, površini, namjeni zone, stanju infrastrukture te fotografijama ili nacrtima zona“, zaključio je Bertović.

U nastavku Bertović se osvrnuo na rad PINS-a o kojemu je rekao kako se broj korisnika njihovih usluga svake godine povećava pa se očekuje da će do kraja 2015. godine blizu 100 korisnika. Zadnjih 10 godina izrađena su 144 poslovna plana vrijednosti oko 34 milijuna kn. Ovu godinu PINS je započeo s 7 projekata uz natječaj MINPO-a „Poduzetnički impuls 2015.“ .

O EU projektima Stela Mulc dodala je kako se provodi projekt Život bez granica/Življenje brez meja, kojim će se provoditi radionice izrade jela od jabuka, njene prerade u mošt, ocat i druge proizvode, organizirati će se manifestacija Plodovi Kupe, i sve to zajedno sa susjedima iz Slovenije. Uz poslovnu zgradu PINS-a uredit će se Poučni goranski vrt u kojem će se moći održavati razne aktivnosti.

Na kraju konferencije PINS-ovci su rekli kako svojim radom žele pripomoći životu čovjeka koji živi u Gorskom kotaru, no isto tako žele privući u Gorski kotar ljude koji imaju određeni kapital za investicije koje bi povećale zapošljavanje goranskog čovjeka…