Osnovna škola Skrad proslavila je 139 godina postojanja. Djeca vrtića i učenici škole predstavili su se raznolikim programom svojim roditeljima, bakama i djedovima, prijateljima i gostima u skradskom Domu kulture. Prije priredbe posjetitelji su imali mogućnost pogledati nekoliko power point prezentacija.

U programu su djeca dječjeg vrtića izvela plesni valcer polka splet. Učenici škole predstavili su se pjesmama uz pratnju na sintesajzeru i gitari, zumba plesnim točkama, folklornim spletom, recitacijama o zavičaju, predstavljeni su video filmovi o Skradu i njegovoj povijesti, prezentacije iz kemije, biologije, matematike… sve iz školskog života. Izvođače ovogodišnjeg šarolikog, raspjevanog i rasplesanog programa publika je pljeskom nagrađivala.

Na kraju programa ravnatelj škole Vjekoslav Pintar zahvalio se svima koji su se odazvali proslavi, pozvao je sve izvođače na pozornicu te pritom predstavio najbolje učenike i učenice koji su ove školske godine predstavljali školu na raznim natjecanjima i smotrama, sportskim, odgojno obrazovnim i znanstvenim…

Cjelokupni program posložila je učiteljica Ana Matić Zagorac uz pomoć učiteljica djece mlađih i starijih razreda koja su učestvovala u priredbi i odgojiteljica djece vrtića. Završetkom priredbe uzvanici i učitelji su uz domjenak u Lovačkoj sobi izmijenili dojmove s ovogodišnje priredbe.