Skradski DVD je u Domu kulture održao redovnu godišnju skupštinu. Nakon državne i vatrogasne himne skupštinu je otvorio Toni Ribić a nakon prihvaćanja dnevnog reda predsjednik Damir Grgurić pozdravio je sve prisutne vatrogasce i predstavnike susjednih društava.

Potom je Damir Grgurić rekao:“U prošloj godini kao da je došlo do posustajanja u radu, društvo nije bilo tako aktivno, no sve redovne djelatnosti održavanja opreme i voznog parka smo dobro odradili kao i vatrogasna natjecanja u kojima smo bili malo slabiji… Zahvala svima koji su radili i pripremali se za natjecanja. U planu imamo izgradnju vatrogasne garaže 10 puta 10 metara, djeca će ići u vatrogasni kamp u Fažanu, A i B ekipa će ići na natjecanja.“ Potom su i Marko Ribić i Dubravko Mance iznijeli izvješće zapovjednika i financijsko izvješće.

Iz izvješća zapovjednika Marka Ribića razvidno je da su vatrogasci radili na održavanju opreme, vozila, vatrogasnog doma. U 2014. godini vatrogasci su imali 8 intervencije na koje je izašlo 26 vatrogasca tijekom kojih je utrošeno 60 radni sat. Bekipa ne osvojila 4 mjesto na županijskom natjecanju te 3 mjesto na memorijalu Gorana Gašparca Pupina u Delnicama.

Financijski društvo stabilno posluje, prihodi su bili oko skoro 158 tisuća kuna, rashodi oko 108 tisuća kuna, a ostatak sredstava na računu je oko 49 tisuća kuna.

U planu rada za 2015. godinu je izgradnja garaže za kamione, nabava nedostajuće opreme, održavanje vatrogasnih domova, odlazak na takmičenja i obilježavanje važnijih godišnjica i Sv. Florijana.

Po prihvaćenim izvješćima jednoglasno je prihvaćen novi Statut DVD-a Skrad a vatrogasna priznanja za 10 godina vatrogasnog rada dobili su Damir Mance i Zlatko Malnar koja je podijelio predsjednik Damir Grgurić.

Na kraju skupštine skradskim vatrogascima su se obratili gosti iz drugih DVD-a, Velibor Topolovec iz DVD Novog Vinodolskog, ujedno i predstavnik VZ PGŽ, zatim Delnica, Kupjaka, Brod Moravica, Stare Sušice, Ravne Gore, kao i predstavnici skradskih udruga i tvrtki, Josip Jeličić i Robert Bukovac, pozdravivši rad skradskih vatrogasaca uz želje da bude što manje požara.