Vlč. Stjepan Porkulabić održao je u razmaku od dva dana na Veliku subotu dvije mise, u Divjakama i Skradu te u nedjelju u Kupjaku i Uskrsnu u Skradu. Prva misa, već po tradiciji, služena je u Divjakama, u crkvi Sv. Izidora, nekadašnjem župnom središtu, pred više od dvjesto pedeset vjernika. Misa u Divjakama započela je Službom svjetla – u samoj crkvi ugašena su svjetla, a vlč. Porkulabić je blagoslivljao oganj kojim je zapaljena Uskrsna svijeća.

Kruh, jaja (pisanice), skradski nadjev, šunka, vino, mladi luk… u košaricama su donijeli vjernici u crkvu na najznačajniji kršćanski blagdan. Blagoslov jela stara je crkvena i pučka tradicija jer svima je stalo da za Uskrsni doručak imaju na stolu blagoslovljeno jelo.

U prepunoj crkvi u Divjakama vlč. Stjepan Porkulabić održao je svečanu misu u kojoj je istaknuo:“Dragi vjernici, koji ste se danas ovdje okupili vjerujem da želite biti danas sudionici Kristova uskrsnuća, umro je čovjek a uskrsnuo je Bog. Uskrsnuo je Bog kako bi život dao vama, kako bi bio među nama, kako bi se mogli osloniti na njega, on nam daje vjeru i nadu u našim životima… Križ je simbol i znak naše vjere i našeg spasenja. Uskrsnućem Isusa budimo bolji ljudi, činimo dobro, ona djela koja nas ući naša vjera.“

Svečanim blagoslovom hrane, prvo kruha a potom ostale hrane privedena je kraju misa kojoj su prisustvovali vjernici i žitelji kojih je korijenje iz Divjaka, Bukovog Vrha, Hripca i ostalih naselja i sela koja pripadaju župi Sv. Izidora.