Skupština je započela pozdravom domovini, Lijepom našom te himnom Brigade i minutom šutnje za pale branitelje. Skupštinu je otvorio predsjednik Vlastimir Arbanas a vodio ju je Davorin Grenko koji je pozdravio sve prisutne branitelje, goste te članove Predsjedništva Brigade, Tomislava Vučića, Darka Kolenca i Željka Sokola.

U nastavku izvješće o radu Podružnice iznio je predsjednik Arbanas rekavši:“Podružnica broji 70 člana, od kojih većina aktivno sudjeluje u radu. Članovi Podružnice aktivno su sudjelovali u obilježavanju značajnijih datuma Domovine, kako brigade tako i općine Skrad, završeno je uređeno spomen obilježja skradskom branitelju Josipu Blaževiću Blažu u Ljuštinama, uključili smo se u radnu akciju uređenja Zelenog vira, u organizaciju humanitarnog koncerta „Za spas Gorskog kotara“, obišli smo Ličko ratište, kuhali smo kotlić na Festivalu malina.“

Na kraju se Arbanas zahvalio članovima na suradnji kao i Općini Skrad na potpori u aktivnostima i radu podružnice. U planu rada za 2015. godinu, koji je iznio predsjednik, planira se svekolika briga o članovima, socijalna, pravna i ostala, zatim postavljanje spomenika braniteljima 138. Brigade u Skradu, sudjelovanje u domovinskim proslavama branitelja te sportskim igrama branitelja…

Članovima skradske podružnice obratili su se Tomislav Vučić, predsjednik kluba 138. Brigade iz Delnica koji je rekao kako Klub treba nastaviti s dosadašnjim aktivnostima u okupljanju branitelja, kako treba obilježiti 20 godina Oluje i ove godine postaviti spomenik braniteljima 138-e.

Načelnik Općine Skrad uz pozdrav istaknuo je kako će Općina pomagati rad udruge te kako će Općina realizirati postavljanje u Skradu spomenika u čast svih branitelja. Izborna skupština kojoj je prisustvovalo četrdesetak branitelja zaključena je domjenkom, lovačkim gulašem i pokojim pićem.