Općina Skrad i okolica su pravo zabijelili. U samom Skradu snijeg je došao do 1 metra, dok ga na najvišem području Općine, u Hripcu na 900 metara nad morem ima do metar i pol. Općinska ralica je non stop u pogonu i teško se nosi sa snijegom koji konstantno pada.

Na sreću nema previše vjetra pa su i snježni zapusi mali. U pomoć općinskoj ralici priskočili su i drugi koncesionari za zimsko čišćenje i nadamo se da će glavne prometnice u Općini držati otvorenima. Preporuča se uporaba lanaca jer ceste su nakon prolaska ralice za sat vremena opet pod snijegom.

Raličarima je teško čistiti jer im se prhak snijeg odrušava natrag na prometnice te će već sutra trebati širiti prometnice a za to će trebati pomoć rovokopača, bagera. „U slučaju bilo kakve hitnoće, naročito zbog bolesti mještani mogu nazvati općinske djelatnike koji im stoje na raspolaganju 24 sata“, kaže načelnik Damir Grgurić, koji je odradio noćnu šihtu ralicom skradskim naseljima i ulicama.

No nitko se ne uzbuđuje previše jer pred dvije godine snijega je bilo još više i sve je, koliko se može reći, normalno funkcioniralo jer Gorani su na to naučeni, to nose u svojim genima.