Dan nakon Badnjaka, Božić je obilježilo suho, uz slab vjetar, toplo vrijeme. U crkvi Sv. Antuna je održana Božićna pjevana misa uz vođenje vlč. Stjepana Porkulabića i pratnju crkvenog zbora. Mještani su pred misu i po misi izmijenili božićne čestitke uz najviše želja za dobrim zdravljem…

Tijekom mise vlč. Porkulabić ispričao je priču o rođenju Isusa. Od početka nije bio prihvaćen jer za njegovu obitelj „ne bijaše mjesta u svratištu“. Zbog toga se rodio u štalici izvan grada, dok su mu jaslice bile kolijevka.

„Božićno vrijeme je vrijeme kada se obitelji okupljaju, dan je to kada se pokažemo darežljivima, pobožnima, otvorenima drugima…Da li u stvarnosti mijenjamo sebe, postajemo li bolji ljudi, susjedi, prijatelji? Slavimo rođenje Isusa zajedno s braćom i sestrama po vjeri, trudimo se iskreno se pokloniti novorođenom Djetetu. Neka nas rođenje Isusa ispuni radošću života, velika je to radost za sav narod. Takav Božić želim i molim svima, i da on traje ne samo nekoliko dana nego sve naše dane i godine života“, zaključio je vlč. Porkulabić.

Uz brojne božićne pjesme, u crkvi se osjećala sreća ovog Božićnog dana a vlč. Porkulabić je uputio božićnu čestitku svima prisutnima, od male dječice do najstarijih, kao i nemoćnima i bolesnima koji su ostali kod svojih kuća.

Pred kraj mise blagoslovljena su mala djeca, potom je podijeljena božićnica, jabuka, s kojom su se vjernici završetkom mise uputili svojim kućama.