Jak južni vjetar i temperatura 7 do 8 Celzija nije spriječila obiteljska okupljanja i odlazak na misne obrede kojima je obilježen najradosniji kršćanski blagdan, rođenje Isusa. Postavljene jaslice izravno su ukazivale na događaj koji se proslavlja – noć Isusova rođenja i jasnog označavanja da se on rodio u štalici. U njima su likovi Isusa, Marije i Josipa, pastira, trojice mudraca i njihove pratnje, vola i magarca te ovaca i deva.

Stanovnici općine Skrad su najradosniji katolički blagdan Božića, slavljenje Kristovog rođenja, obilježili s dvije svečane pjevane mise, prvo u crkvi Sv. Izidora u Divjakama i u ponoć u skradskoj crkvi Sv. Antuna. U Divjakama je održana prva, mala ili dječja Polnočka, koju je vlč. Stjepan Porkulabić posvetio u prvom redu djeci.

Vlč. Porkulabić se u obraćanju vjernicima osvrnuo na značaj Boga u životu čovjeka, značaj mira i dobra u suživotu ljudi. „Čovjek je miljenik Boga, još od postanka svijeta kada nas je Bog stvorio i postavio na Zemlju. I nekada a i danas ljudi trebaju Boga kako bi ih on vodio kroz život. Danas je svima nama Bog još potrebniji. Nekada se teže živjelo u odnosu na danas ali danas se manje radi. Radom i vjerom bit će nam bolje, a kada će nam biti teško Bog će nam pomoći.

Neka bude prisutan među nama svakodnevno, ne samo kada nam treba Božja pomoć. Mali Bog, Božić, dijete u štalici, došao je na svijet sa namjerom da se nastani među nama, da nas vodi kroz život, zato primite ga u svoje domove…

Svima Vama želim stisnuti ruku i svima Vama želim radosnu, mirnu i blagoslovljenu Božićnu noć. Prenesite moju čestitku bolesnima i nemoćnima koji danas nisu ovdje među nama,“ zaključio je vlč. Porkulabić mise u Divjakama i Skradu.

Na misama, naročito u Divjakama, bilo je dosta mladih, male djece što je vlč. Porkulabić primijetio rekavši kako mlade treba odgajati u duhu kršćanstva i hrvatske tradicije te je ujedno zahvalio obitelji Štefančić na uređenju crkve u Divjakama kao i Skrajanima koji su uredili skradsku crkvu.