Ovogodišnji dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u Osnovnoj školi Skrad obilježeni su malim programom na temu kruha i krušnih proizvoda te prigodnom izložbom pripremljenih slastica koje su učenici sa svojim majkama i bakama zamijesili i ispekli dan ranije kod svojih kuća.

Ovogodišnja slastica na stolovima bila je kiflica i pletenica. Učenici su se potrudili pripremiti i ukrasiti stolove u holu škole zajedno sa svojim razrednicima. Na stolovima je bilo kiflica raznih oblika, manjih i većih, punjenih pekmezom, eurokremom, čokoladom…posipanih raznim sjemenkama te pletenica raznih oblika i veličine.

Učenici su se predstavili programom te su se tu našle recitacije o kruhu, žitu, voću, scenske igre o voću, zumba ples…Po molitvi blagoslovu hrane na stolovima vlč. Stjepana Porkulabića učenici su brzo pojeli kiflice i pletenice, dio su podijelili s učiteljima a dio odnijeli svojim obiteljima kući.

Djeca vrtića su također sudjelovala u obilježavanju dana kruha. Oni su dan prije mijesili i oblikovali svoje kruščiće te ih pekli u školskoj kuhinji a drugog dana su uredili stol za blagovanje na kojem se uz kruh našlo i kolača i mufina i kiflica…Naravno i oni su brzo nakon blagoslova pojeli krušne uratke.