Vremenska nepogoda koja je zahvatila Skrad od utorka uvečer pa do srijede dopodne napravila je dosta šteta kako na obiteljskim kućama tako i na okolišu. Krenimo redom. Skradske ulice su plivale u vodi noseći kamenje i pijesak na prometnice.

U jutro grom je udario u obiteljsku kuću na Tustom vrhu i srećom i snalažljivošću ukućana došlo je do manje štete, jer je početak požara u potkrovlju tavana primijećen na vrijeme i ugašen tako da je šteta minimalna, no itekako stresna za obitelj…U pomoć su vrlo brzo stigli susjedi a po dojavi i skradski vatrogasci i djelatnici skradskog HEP-a te su pomogli u prvom saniranju izgorenih dasaka u potkrovlju te krovišta na kojem su oštećene cigle zamijenili novim i time spriječili ulazak kiše u potkrovlje.

Nakon toga djelatnici općine zajedno s načelnikom Damirom Grgurićem produžili su prema Zelenom viru gdje je došlo do odrona oko 500 kubičnih metara zemlje i pijeska na cestu koja vodi do Izletišta Zeleni vir. Radovi na odstranjivanju zemljane lavine završit će se do kraja tjedna.

Žitelji su ostali bez telefonije, interneta, grmljavina je spalila IT i komunikacijske uređaje, TV aparate te neke kućanske aparate koji su kroz noć ostali ukopčani u struju. Štete u kućanstvima se broje do tridesetak tisuća kuna, tako da će se ovo nevrijeme pamtiti među žiteljima kao jedno od najjačih koje je pogodilo Općinu Skrad zadnjih godina.