Zadnja ovogodišnja sjednica Vijeća Općine Skrad protekla je u svečarskom ozračju. Prihvaćena je treća izmjena i dopuna Proračuna te su ukupni prihodi u ovoj godini bili 4.867.506,00 kn što je 16.1 posto više od planiranog na početku godine. Povećanje se veže uz dopunska sredstva koja su ostvarena iz županijskog ili državnog proračuna. Uz to naplaćen je komunalni doprinos od 50.000,00 kn za trasu plinovoda koji prolazi teritorijem Općine Skrad. Ukupni rashodi u ovoj kalendarskoj godini su 5.133.000,00 kn što je najviše od kako se donosi proračun Općine.

Krajem godine u Proračun su došla sredstva Županije za rekonstrukciju vodovoda Selske i Vatrogasne ulice u iznosu od 316.000,00 kn. PINS je dobio blizu 200.000,00 kn od državnih Ministarstava te PGŽ za razne programe i Gorski sajam.

Tehničko usklađenje Proračuna jednoglasno je prihvaćeno. Uz prihvaćanje izmjena i dopuna Proračuna vijećnici su potom jednoglasno prihvatili razne Odluke uz pojedine programe javnih potreba Općine Skrad.

Novi koncesionar za obavljanje pogrebnih usluga na groblju u Rogima je firma Imoćanka d.o.o. iz Delnica a poslove održavanja javne rasvjete i dalje će obavljati HEP d.d., pogon Skrad.

Autotransu će se i dalje sufinancirati autobusne linije, jutarnja u 6.15 i popodnevna u 15.30 sati, na relaciji Brod Moravice – Delnice i natrag. Vršit će se dodatni pregovori oko nastavka održavanja linija koje su kretale oko 8.30 sati iz Skrada i iz Delnica oko 12.00 sati.

Dr. Grgurić upoznao je prisutne s prijedlogom realizacije obilježavanja 200 godina prolaska Lujzijane kroz Skrad u idućoj godini.

Na kraju je predsjednik Vijeća Dubravko Grbac svim vijećnicima, općinskim službenicima i predstavnicima medija uputio čestitke uz predstojeće blagdane Božića i Nove godine.

V.P.27/XII./2005.