Po zatvaranju birališta u vijećnici Općine Skrad i prebrojavanju glasova neslužbeno Skrad je svoje glasove podijelio većinom na pet stranaka, lista. Najviše glasova dobila je lista HDZ-a 89, lista SDP-a dobila je 81 glas, lista ORAH 32 glasa, Laburisti 16 i Nacionalni forum 11 glasova dok ostale liste dobivaju 27 glasova.

Odaziv na izbore je bio 27,82 posto, odnosno od 956 glasaća glasalo je 266 žitelja Općine Skrad. Znači, na izbore je izašla četvrtina Skrajana i Skrajanki. Inače izbori takvog tipa nemaju skoro nikakvu važnost na izbore na lokalnoj razini.

Ako bi se gledalo na te brojeve za izbore na državnoj razini, tada bi se moglo prema brojevima zaključiti, da osim stalnih glasača HDZ-a i SDP-a, Skrad dobiva alternativu vodećim strankama u vidu ORAH-a i Laburista, koji su dobili 48 glasova…kojima se može dodati i 15 posto glasača koji su glas dali ostalim listama, što ukupno iznosi 33 posto glasača koji u nekim narednim izborima mogu mutiti račune vodećim strankama bez obzira što je izračun vezan uz malu izlaznost birača na biralište u Velikoj vijećnici Općine Skrad.