Prema starim običajima, obiteljskim okupljanjima i misnim obredima, bez nepotrebne pucnjave i na način dostojan tradiciji, obilježen je najradosniji kršćanski blagdan i na području Općine Skrad. U svim su se župnim crkvama od Divjaka i Kupjaka do Skrada služile polnoćke posvećene Kristovu rođenju. Postavljene jaslice izravno ukazuju na događaj koji se proslavlja – noć Isusova rođenja i jasno označuju da se on rodio u štalici. U njima su likovi Isusa, Marije i Josipa, pastira, trojice mudraca i njihove pratnje, a zatim vola i magarca te ovaca i deva.

U punoj Župnoj crkvi sv. Izidora u Divjakama održana je jedna od triju već tradicionalnih polnoćki, koje je slavio velečasni Stjepan Porkulabić. Uz brojne prekrasne božićne pjesme vjernici su slavili rođenje Isusa. Vlč. Porkulabić je u obraćanju vjernicima rekao: „Ispunili ste crkvu, vrativši se na trenutak svojim korijenima, svojim rodnim ognjištima. Slavite rođenje Isusa, sina Božjega u krugu svojih obitelji i prenesite moje čestitke bolesnima i nemoćnima koji večeras nisu ovdje s nama. Svima Vama želim radostan i miran Božić.“

Božić je stoljećima odgajao hrvatskog čovjeka, i to ne samo u kršćanskoj vjeri, nego i za temeljne ljudske vrednote dok su ga božićne pjesme odgajale za kršćansku osjećajnost i suosjećanje.

Božićni su blagdani protekli izuzetno mirno, bez pirotehnike i pucnjave.

V.P.25/XII./2005.