Nakon dvogodišnjeg mandata Josipa Crnkovića za novog predsjednika skradske podružnice 138. Brigade Goranski risovi izabran je Vlastimir Arbanas.

Skupština je započela pozdravom domovini, Lijepom našom te himnom Brigade i minutom šutnje za pale branitelje. Skupštinu je otvorio dosadašnji predsjednik Josip Crnković a vodio ju je Davorin Grenko koji je pozdravio sve prisutne branitelje, goste iz Delnica i Vrbovskog te članove Predsjedništva Brigade. U nastavku izvješće o radu Podružnice iznio je predsjednik Josip Crnković rekavši kako podružnica broji 72 člana, od kojih većina aktivno sudjeluje u radu. Članovi Podružnice su sudjelovali u sportskim igrama u Ravnoj Gori, aktivno su sudjelovali u obilježavanju značajnijih datuma, kako brigade tako i općine Skrad, obilježen je dan osvajanja vojarne u Delnicama te uređeno spomen obilježje skradskog branitelja Josipa Blaževića Blaža u Ljuštinama. Na kraju se Crnković zahvalio članovima na suradnji kao i Općini Skrad na potpori u aktivnostima i radu podružnice. Uz izabranog predsjednika Vlastimira Arbanasa za dva potpredsjednika su izabrani Davor Ribić i Josip Crnković.

U planu rada za 2014. godinu, koji je iznio novi predsjednik, planira se svekolika briga o članovima, socijalna, pravna i ostala, zatim postavljanje spomenika braniteljima u Skradu, sudjelovanje u domovinskim proslavama branitelja te sportskim igrama u Čabru…

Članovima skradske podružnice obratili su se Tomislav Vučić, predsjednik kluba 138. Brigade iz Delnica koji je rekao kako Klub treba nastaviti s dosadašnjim aktivnostima u okupljanju branitelja, kako treba pomoći općinama i gradovima Gorskog kotara u borbi za pravedan status Gorana u njemu. Miljenko Balen, zapovjednik 138. Brigade istaknuo je kako u Skradu treba ove godine riješiti, izgraditi i otvoriti spomen obilježje jer je iz Skrada 138. Brigada krenula na Ličku bojišnicu… dok je Željko Sokol navijestio humanitarnu manifestaciju „Spasimo Gorski kotar“ u travnju…

Načelnik Općine Skrad uz pozdrav istaknuo je kako će Općina pomagati u radu udruzi kojoj i sam pripada, kako će se u Skradu postaviti spomenik u čast svih branitelja, kako će se zajedno s ostalim općinama i gradovima Gorskog kotara boriti za novi „Zakon o Gorskom kotaru“ koji će pomoći i lokalnim samoupravama i građanima koji tu žive. „Mi smo u fazi izumiranja a ne oporavka. Statistike dovoljno govore,“ zaključio je Grgurić.

Na kraju se prisutnima obratio predsjednik Vijeća Ivan Crnković rekavši:“Općina će i dalje pomagati rad udruge, želim da imate više novca za rad…ne smije se zaboraviti vaš doprinos u borbi za slobodu Hrvatske.“ Izborna skupština kojoj je prisustvovalo četrdesetak branitelja zaključena je domjenkom, lovačkim gulašem i pokojim pićem.