Općina Skrad preuzela je 5 agregata za struju od 14 kW te će ih sutra distribuirati na područja bez električne energije. Zainteresirani se trebaju javiti u Općinu Skrad kako bi se organiziralo prikopčavanje domaćinstava.

U razgovoru vašeg dopisnika s Markom Zibarom Planina je sigurno zainteresirana za nekoliko agregata te će sutra, u četvrtak biti prvi agregati isporučeni. Tehničku podršku pružit će im, ako zatreba, stručne osobe skradskog HEP-a pa bi od sutra dio stanovnika Planine i Gorice, koji su već pet dana u mraku, mogao dobiti električnu energiju za osnovne kućanske aparate.

Uz to Općinska radna brigada je tijekom današnjeg dana radila na posipavanju prometnica te na oslobađanju prometnica na koje su se nadvile grane drveća te su one odstranjene i ako ne bude ledene kiše, jer sada je vanjska temperatura oko 2,5 stupnja, može se očekivati da sutra više leda ne bude ili će ga biti jako malo . U noćnim satima općinska ralica proći će sve skradske ulice i naselja te bi jutro trebalo biti normalno prohodno za sve one koji odlaze automobilima na posao ili dolaze u Skrad na posao.

Informacije su dobivene od načelnika Općine Skrad Damira Grgurića te vatrogasnog zapovjednika DVD-a Skrad Ivana Crnkovića.