18. Memorijal Josipa Blaževića Blaža pripao je kuglačima KK Skrad. Ovogodišnji turnir okupio je četiri kuglačke ekipe, KK Goranin Delnice, KK Amater Karlovac i skradske ekipe, Skrad i Polet. U domaćem okružju i uz podršku navijača, prisutne je pozdravio predsjednik KK Polet Josip Joja Jeličić koji se osvrnuo na prerano ugašen život Josipa Blaževića Blaža (14.1.1993. godine), na njegovo domoljublje i domovinu kojoj je dao život, dok je turnir otvorio načelnik Općine Skrad Damir Grgurić pozdravivši članove obitelji Đaković, takmičare, svoje sumještane te drage goste koji su se okupili u kuglani Zeleni vir kako bi odali na 18. Memorijalnom kuglačkom turniru počast poginulom hrvatskom branitelju i zaljubljeniku u sport i Skrad Josipu Blaževiću Blažu. Prvo bacanje pripalo je Hrvoju Đakoviću, Blaževom nećaku.

Tijekom natjecanja delegacije četiriju klubova, članovi obitelji Đaković i Blaževi prijatelji položili su cvijeće i zapalili svijeće na njegovom grobu na mjesnom skradskom groblju uz molitvu vlč. Stjepana Porkulabića.

Cjelodnevno natjecanje proteklo je u zanimljivim duelima ponajboljih kuglača 2. HKL zapad. Na kraju prvo mjesto pripalo je Skradu s oborenih 3358 čunjeva, drugo Poletu s 3279 čunjeva, treće Amateru s 3211 čunjeva i četvrto Goraninu s 3195 čunjeva. Najbolji pojedinac današnjeg nadmetanja bio je Franjo Vic s 602 oborena čunja.

Inga Đaković, Blaževa sestra podijelila je priznanja i prijelazni pehar ekipama te najboljem pojedincu Franji Vicu. Završetkom Memorijala druženje je nastavljeno domjenkom u prostorijama Šumarije Skrad.