Izletište „Zeleni vir“, u najmu Hrvatskih šuma, Šumarije Skrad, unatoč vrlo nepovoljnim vremenskim uvjetima i kišnoj godini, postigli su odlične turističke rezultate. Po riječima voditelja objekta gosp. Josipa Žagara „ukupni promet je 35 % veći nego lanjske godine. Uz prodanih 9600 ulaznica, 12 % više u odnosu na 2004. godinu i 105 % noćenja više, mi smo više nego zadovoljni. Danas se do izletišta stiže asfaltiranom cestom, izgrađeno je veliko parkiralište ograđeno zidanim zidom i uređeno je korito rijeke Iševnice. Ispred izletničkog doma natkriven je vanjski prostor za 50-ak gostiju, tu je boćalište i dječji park za mlađu djecu s toboganom, ljuljačkama, vlakićem… Uz uređene šetnice Zeleni vir pruža mnogobrojne mogućnosti za aktivan odmor što su naši posjetioci i prepoznali.

No to nije sve, u idućoj godini planiramo urediti sanitarne prostore doma, uredit će se poučne staze uz šetnice prema Curku, slapu Zeleni vir i Vražjem prolazu, prići će se izradi biciklističkih staza iz pravca Skrada i Broda na Kupi, a u vrijeme vikenda i blagdana pripremat će se jela na otvorenom, kotlić i kotlovina…, kako bi se izbjegle gužve u kuhinji izletničkog doma.“

Skradski šumari iduće godine namjeravaju izmijeniti podnice na mostićima „Vražjeg prolaza“, sanirati krovište stare šumarije u Skradu, urediti 7 soba s dva ili tri ležaja te povećati svoje smještajne kapacitete.

Najveća zadaća u idućoj godini je osigurati prilaznu cestu do izletišta ogradom kako bi se posjetiteljima osigurala sigurnost u dolasku i odlasku. To se naročito vidi u kasnu jesen i rano proljeće, u kišnoj i zimi, u snježnoj sezoni.

Kad se sve zbroji na području Općine Skrad izletište „Zeleni vir“ je trenutno jedina svijetla turistička zvijezda koja svojom ljepotom i gastronomskom ponudom privlači velik broj stranih i domaćih gostiju.

V.P.12/XII./2005.