Ako je prošle godine bilo bojazni uz organizaciju ispraćaja 2012. i dočeka 2013. godine ove godine doček 2014. je prošao besprijekorno, jer tako su drugi doček Nove godine na otvorenom u centru Skrada procijenili posjetioci, domaćini i gosti dočeka. Procjene o broju sudionika nisu iznenadile organizatore, portal www.skrad.com, Općinu Skrad i TZ Skrad tako da je za preko tristo posjetitelja bilo dovoljno kuhanog vina i kobasica. Malo parkiralište puno starijih i mladih organizatore je činila sretnima i zadovoljnima te ova manifestacija s pravom opravdava uložen trud organizatora.

Proslava je započela iza deset sati uvečer kada je većina ugostiteljskih objekata zatvorila svoja vrata, naime radili su kafići Milano i Viktorija. Skrajani, Bukovčani, Kupjačani, Delničani, Brod Moravičani, Ravnogorci te gosti Skrada do ponoći dobrano su napunili malo parkiralište, glavni mjesni trg te su svi uz kuhano vino, kobasice, šampanjac i dobru glazbu oko ponoći vatrometom ušetali i uplesali u Novu 2014. godinu.

Uz čestitku vlasnika portala www.skrad.com Vjekoslava Pintara, inicijatora dočeka na otvorenom, u ime sviju iz organizacije, nastavljeno je čestitavanje i gledanje vatrometa a potom se nastavilo plesom, pjesmom, šalama okupljenih.

Oko dva sata iza ponoći domaćini i gosti su zamijenili centar Skrada i ugodnu temperaturu od plus 2 stupnja toplijim mjestima u kafićima i svojim domovima. Ovo događanje, nakon zbrajanja utisaka, svakako će se ponavljati narednih godina. Ono je sada tradicionalno, a uložen trud djelatnika Općine, koji su dobrano podmetnuli svoja leđa, kao i ostalih uključenih zaista se isplatio.

Fešta je bila na visini, bolja nego prošle godine, tako su mnogi komentirali ovaj drugi doček Nove godine na otvorenom, a bila je i duža sat vremena nego prošlogodišnja.

Živjeli ! Neka nam ova 2014. bude, prije svega zdrava, sretna i bolja nego 2013. godina.