KUD Zeleni vir je na isteku 2013. godine, na Štefanje, organizirao božićno-novogodišnji koncert u kojem su učestvovali domaći izvođači, mješoviti pjevački Zbor Zeleni vir, folklorna skupina Skračka deca, učenici OŠ Skrad i Veseli pajdaši.

U prvom dijelu članovi mješovitog pjevačkog zbora Zeleni vir pod ravnanjem Nikole Poljančića otpjevali su božićne pjesme Tiha noć, Radujte se narodi, Fala ti Bože za ovaj dan, Majko naša i Pismo moja, potom su učenici skradske škole uprizorili rođenje Isusa dok je folklorna skupina Skračka deca otplesala četiri narodna plesa.

U drugom dijelu članovi zbora otpjevali su još svjetovne pjesme Moj Skrad, Vilo moja, Na te mislim, Ne plači ljubavi i Pošterkanac. Na kraju programa Veseli pajdaši su premijerno izveli pjesmu „Europa“, koju je napisao Dragutin Šporčić, otpjevavši je zajedno s zborom, zatim Gorski kotar te za kraj odsvirali još jednu polku. Program je vodila Mihaela Špoljarić, a izvođače su vodili zborovođa Nikola Poljančić Bajt, vjeroučiteljica Katarina Bertović i voditeljica folklora Mihaela Špoljarić.

Tijekom koncerta izvođači su nagrađivani pljeskom brojne publike koja se okupila u skradskom Domu kulture. Završetkom koncerta načelnik Općine Damir Grgurić svima je zaželio zdravu i uspješnu Novu 2014. godinu.