Pred Božić, na poziv načelnika Općine Skrad Damira Grgurića, u uredu načelnika Općine Skrad su se okupili roditelji i djeca rođena ove 2013. godine. Ove je godine rođeno 6-ero djece, 1 dječak i 5 djevojčica, Ivano, Franka, Korina, Sara, Ela i Gabrijela.

Općina je darovala roditelje iznosom od najmanje 2.500,00 kn za prvo do 5.000,00 kn za peto i svako daljnje dijete. Za novorođenu djecu Općina je roditeljima uručila ove godine 16.500,00 kn.

Načelnik Grgurić pozdravio je prisutne roditelje i djecu, čestitao im na prinovama te rekao:“ Čestitam vam na prinovama u vašim obiteljima te vam uručujem ovu skromnu novčanu pomoć koja će vam, nadam se, dobro doći. Vjerujte da ova sredstva dajemo s radošću, ona nisu trošak, već ulaganje u budućnost a to su mladi naše Općine. Dajte djeci svu ljubav i pažnju, jer ona im je u ovoj dobi najpotrebnija…“

U neslužbenom dijelu roditelji su se zadržali uz sok, grickalice, kolače, u razgovoru s načelnikom Grgurićem a najmlađi Skrajani su iskoristili to vrijeme, neki su se meškoljili u krilima majki i očeva, neki su pili svoje bočice, a potom i zaspali u naručju majki.