Udruga gljivara “Ožujka” iz Rijeke i Općina Skrad, organizirali su drugi međunarodni susret gljivara u Skradu na kojem se okupilo oko 300 gljivara. Manifestacija je imala za cilj upoznavanje širokog kruga učesnika, ljubitelja prirode i posebno svijeta gljiva, sa vrstama gljiva goranskih šuma, od prikupljanja podataka o svijetu gljiva te edukaciju stanovnika i posjetilaca o održivom razvoju, zaštiti prirode i naročito gljiva.

U Lovačkoj sobi Doma kulture dan prije determinator Anđelko Šikić i budući determinator Ruben Knežević složili su izložbu od oko 120 vrsta gljiva koju su gljivari s interesom razgledali. Susret je otvorila predsjednica TZ Ivana Briški poželjevši gostima i ljubiteljima gljiva ugodan boravak u Skradu i njenim šumama koje su bogate raznim vrstama gljiva. Potom su se gljivarima obratili predsjednik Udruge „Ožujka“ Predrag Grubišić i tajnica Jagoda Pavletić, uputivši ih u satnicu cjelodnevnog druženja a potom su se gljivari s košaricama uputili u šume uokolo Skrada.

Nakon tri sata hodanja i traženja gljiva gljivari su se ponovno, zadovoljni ubranim gljivama, okupili u Domu kulture na ručku i druženju . Tijekom popodneva održano je i natjecanje u prepoznavanju 12 vrsta gljiva kojem se odazvalo desetak gljivara koje je vodio Romano Božac.

Uz glazbu održano je proglašenje najljepše i najveće gljive i najmlađih gljivara, podijeljene su zahvalnice i praktične nagrade učesnicima susreta koji su došli iz Italije i raznih krajeva Hrvatske, Istre, Rijeke, Zagreba… pa tako i poznatom meteorologu, gljivaru Milanu Sijerkoviću.

U Lovačkoj sobi gdje je bila postavljena izložba održano je jednosatno edukativno predavanje koje je imao vrhunski poznavalac gljiva, mentor determinator Mladen Strižak.

Uz dobru zabavu, jelo i piće gljivari su se družili do kasnih popodnevnih sati kada je susret završen.