Osnovna škola Skrad započela je nastavnu godinu primanjem učenika prvog razreda i njihovih roditelja. Svi su se učenici okupili u holu škole te ih je nakon pozdrava Domovini pozdravio ravnatelj Vjekoslav Pintar te načelnik Općine Skrad Damir Grgurić, koji je istaknuo kako je Općina Skrad i ove godine sufinancirala nabavu udžbenika za svu školsku djecu s područja Općine i naselja Kupjak te roditeljima prvaša još 500 kn koje su roditelji mogli utrošiti za nabavu torbi i školskog pribora što će Općinu stajati oko 15 tisuća kuna.

Sve učenike su na školskim klupama dočekale knjige koje su učenici preuzeli uz kontrolu svojih razrednika. Prvaši i njihovi roditelji su pod paskom učiteljice Matine Mulc odradili zajednički prvi sat dobivši osnovne upute što ih čeka tijekom prve godine njihovog školovanja, a potom su roditelji bili kod ravnatelja na jutarnjoj kavi zajedno s načelnikom Općine tijekom koje se najviše razgovaralo o djeci, o školovanju nekad i danas i njihovim prvim danima koje će provesti u školi.

Učitelji su prvi dan proveli upoznavajući učenike s nastavnim planovima i programima te aktivnostima koje ih očekuju tijekom godine, kao i s kućnim redom škole te pravilnikom o ocjenjivanju.

Ove godine ukupan broj djece je veći za dva učenika tako da matičnu školu polazi 55 učenika, od toga 7 učenika prvog razreda dok Područnu školu u Kupjaku polaze 3 učenika, 1 učenik drugog i 2 učenika trećeg razreda.

Sveukupno skradska škola ove godine ima 58 učenika što je više u odnosu na prošlu školsku godinu tako da škola ima četiri čista razredna odjela u višim razredima, dva u mlađim razredima te dva kombinirana razredna odjela u mlađim razredima, jedan u Skradu i jedan u Kupjaku. Školski prijevoz koristi 12 učenika putnika iz Kupjaka te dva iz Divjaka.

S radom je započeo i dječji vrtić pri školi te je prvog dana u vrtiću bilo 19-ero djece od 20 upisanih. Vrtić je tijekom jutra, doručka posjetio i načelnik Općine Damir Grgurić koji im je darovao tortu za početak rada te se zadržao oko pola sata u razgovoru s odgojiteljicama te djecom vrtića.

VESELJE PONOVNOG DRUŽENJA…