Mještani sela Sleme ugostili su stotinjak vjernika i štovatelja Sv. Bartola, zaštitnika sela Sleme, Žrnovca i Gornje Dobre. Ispred kapelice Sv. Bartola na ulazu u selo održana je pjevana misa koju je vodio vlč. Mato Vuković, župnik župe Brod Moravice. Misno slavlje u čast Sv. Bartola nije omeo ni pljusak koji je padao malo prije i tijekom mise.

U propovjedi vlč. Vuković upoznao je prisutne s životom Isusovog apostola koji se uputio na misijsko putovanje kako bi propovijedao i privolio ljude za Isusa. „Spada među stupove Crkve i jedan je od dvanaestorice Isusovih apostola čiji se spomendan slavi 24. kolovoza. Njegovo ime kao zaštitnik nose ponosno mnoge crkve i kapelice, kao i ova Slemenska“, zaključio je vlč. Vuković.

Na kraju mise vlč. Vuković čestitao je imendan svim Bartolima i zahvalio svima koji su došli obilježiti Bartolovo u Sleme. Slavlje je nakon mise nastavljeno uz kolače, piće, smokve i grožđe, dok su žitelji, starosjedioci i vikendaši, u krugu svojih obitelji nastavili slaviti Bartolovo.