Skradski Dom kulture bio je poprištem promocije pete knjige skradske književnice Nevenke Delač Grgurić Mudre skračke izreke. Uz prisutnost šire obitelji, prijatelja, gostiju i štovatelja domače riječi promociju je vodio Davor Grgurić, poznati goranski književnik. Predstavljajući skradsku književnicu Nevenku Delač Grgurić koja nas je obradovala svojom novom knjigom, Grgurić je rekao kako je od iznimne važnosti stvaranje na dijalektu čime on ostaje životan i zapisan budućim generacijama.

Potom je načelnik Općine Skrad Damir Grgurić pozdravio sve nazočne istaknuvši kako je Općina pomagala izdavanje svih Nevenkinih knjiga koje su služile i promociji Skrada te je ujedno pozvao sve u punoj dvorani Doma da poslije promocije pogledaju izložbu likovnih uradaka Vesne Pintar-Grgurić i Željka Delača.

Željko Delač prisjetio se svog osnovnog školovanja u Skradu te je tom prigodom zahvalio načelniku Grguriću na uspješnoj suradnji i poklonio sliku Općini Skrad kao i Nevenki Delač Grgurić za sjećanje na njenu promociju.

Branko Koprivnjak, urednik svih Nevenkinih knjiga u izdanju Biblioteke Puh zahvalio se na bogatom radu i ljubavi prema Gorskom kotaru, Skradu i domovini koju Nevenka Delač Grgurić iskazuje u svojim pjesmama poklonivši svima već svoju petu knjigu. Istaknuo je da je bogatstvo ove knjige najveće upravo za Skrađane i stanovnike Gorskog kotara koji u njemu spašavaju tradiciju od zaborava čitajući već zaboravljene izreke i narodne mudrosti.

Nevenka Delač Grgurić se pred punom dvoranom Doma kulture prisjetila kako su nastale Mudre skračke izreke i vrlo emocionalno pročitala svoju pjesmu Goranske kraj izmamivši tako pljesak svih nazočnih. Promociju su poduprli čitanjem Nevenkinih izreka Brodmoravička književnica Slavica Grgurić Pajnić i Mario Burić, učenik 3. razreda OŠ Skrad kao i pjevački zbor KUD-a Zeleni vir, čiji je član i Nevenka, izvevši dvije pjesme.

Na kraju ugodnog subotnjeg poslijepodneva Nevenka se zahvalila svima što su uveličali promociju njene knjige te podijelila poklon pakete svojih knjiga školama i pojedincima dok su pojedinci mogli kupiti knjigu uz posvetu skradske književnice.