Uz poruku dr.sc. Ivana De Zana, „Dobrog učitelja, učiteljicu ne može zamijeniti ni televizija ni računalo“ održan je u skradskoj osnovnoj školi aktiv učitelja razredne nastave kojemu je prisustvovalo blizu 50 učiteljica koji rade s djecom do 4 razreda osnovne škole. Aktivu je nazočio Ivan De Zan, doktor znanosti, sveučilišni profesor, kojeg su pozdravile voditeljice aktiva Dijana Arbanas i Gordana Podobnik.

Stručnjak na području prirodoslovlja, vrsni pedagog, metodičar, čovjek koji voli struku, visokoškolski rad, ali jednako tako i osnovnu školu, učitelje i obrazovanje, održao je goranskim učiteljicama predavanje „Daroviti učenici i uvod u metode istraživanja u prirodoslovlju“ te im je na jednostavan i stručan način predstavio načine kako djecu uvesti u svijet istraživanja prirode, kako djecu zainteresirati za svijet koji ih okružuje.

Uz zahvalu na odličnom predavanju učiteljice su se potom preselile u informatičku učionicu gdje im je ravnatelj skradske škole u petnaestak minuta predstavio kako iskoristiti interaktivnu ploču u nastavi uz nekoliko primjera te kako to nastavno sredstvo može pozitivno utjecati na rezultate rada učenika.

Učiteljice su aktiv zaključile radom u radionicama kroz koje su obradile sadržaje vezane uz sat razrednika vođene kolegicama Vesnom Trope, Marijanom Rakas i Elvirom Burić.