Skupština je započela pozdravom domovini, Lijepom našom te himnom Brigade i minutom šutnje za pale branitelje. Skupštinu je otvorio Josip Crnković a vodio ju je potpredsjednik Davor Ribić koji su pozdravili sve prisutne branitelje, goste iz Delnica, Miljenka Balena, Željka Sokola i Josipa Plešea.

U nastavku izvješće o radu Podružnice iznio je predsjednik Josip Crnković rekavši kako podružnica broji 65 člana, od kojih većina aktivno sudjeluje u radu. Članovi Podružnice su sudjelovali u sportskim igrama u Fužinama. Članovi su obilježili polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća kod Križa i grobu Josipa Blaževića Blaža Dan državnosti, Dan domovinske zahvalnosti, bili su u Brinju na spomen obilježju Josipa Blaževića Blaža gdje su također položili aranžman i zapalili svijeće te u Zalesini i Delnicama, na Trgu brigade i centralnog križa na groblju. Sudjelovali su u obilježavanju Dana Brigade u Delnicama.

U financijskom izvješću predsjednik udruge iznio je kako udruga raspolaže malim novčanim sredstvima, većinom od prikupljene članarine, te na računu ima oko 2.144,00 kune.

U planu rada za 2013. godinu planira se svekolika briga o članovima, socijalna, pravna i ostala, zatim postavljanje spomenika braniteljima u Skradu, premještanje spomen obilježja pokojnog Josipa Blaževića Blaža, sudjelovanje u domovinskim proslavama branitelja te sportskim igrama u Čabru, te suradnja sa ostalim braniteljskim udrugama.

Članovima skradske podružnice obratili su se Željko Sokol, predsjednik kluba 138. Brigade iz Delnica koji je rekao kako Klub treba nastaviti s dosadašnjim aktivnostima u okupljanju branitelja i iako su teška vremena ne smije se posustati.

Načelnik Općine Skrad Damir Grgurić i sam član brigade rekao je kako će Općina više pridonijeti radu udruge osiguranjem većih financijskih sredstava što nije dosad bilo tako, kako će pomoći oko realizacije gradnje spomenika skradskim braniteljima i svima drugima koji su iz Skrada krenuli u domovinski rat, na Ličku bojišnicu dok je Miljenko Balen, zapovjednik 138. Brigade rekao kako je udruga zadnjih godina dosta učinila, gradnje Trga 138. Brigade u Delnicama, od izdavanja dviju knjiga o 138. Brigadi, o brizi za članove… Balen je nadalje rekao kako ga žalosti nebriga lokalnih samouprava kad se radi o financiranju rada, naročito od strane većih goranskih gradova i Općina. „Žalosno je da se naš doprinos obrani i stvaranju naše države premalo cijeni,“ zaključio je Balen. Skupština kojoj je prisustvovalo četrdesetak branitelja zaključena je domjenkom, lovačkim gulašem „SKRADSKIH KUHARA“ i pokojim gemištom.