Ove subote na kuglani Zeleni vir odigran je drugi lokalni derbi dvije domaće ekipe, Skrada i Poleta. Uz bučno navijanje, naročito pristaša mlađeg Skrada, odigran je drugi službeni međusobni susret.

Motiv Skrada je bio i ovoga puta veći nego kod Poleta, jer su im bodovi potrebni te i dokazivanje tko je u Skradu bolji. Kuglači Skrada su u namjeri da pobijede uspjeli, ukupno 6:2 i u drvima 3289:3272 za Skrad. No krenimo redom, u prvom paru Čosić je bio bolji od Josipa Skendera (546:534) dok je Gorupić dobio Štimca, Skendera (V. Skender zamijenio je Štimca nakon drugog bacanja) (541:525).

U drugom paru M. Ribić je izgubio od Pezerovića (544:5563) a T. Ribić je dobio Mancea (575:547). U trećem paru Močan je izgubio od Vica (543:557) dok Ruppe dobiva Jeličića (540:5546). Polet je bolje igrao u pune, 32 drva više dok je Skrad bolje čistio, 49 drva više, a uz to Polet je imao 18 promašaja u odnosu na Skrad s 11 promašaja.

Kuglači Skrada su zasluženo ukupno boljom igrom dobili Polet koji je danas igrao loše, igra pojedinih igrača debelo odskače od bacanja na treninzima, uz to i prvi izgubljeni prvenstveni međusobni susret je utjecao na pritisak kod igrača Poleta koji se stvarao do utakmice.

Sve to ne umanjuje uspjeh mlađih kuglača Skrada koji bi zadržavanjem današnjeg prosjeka srušenih čunjeva na sljedečim utakmicama sigurno držali sredinu tablice. Ekipe u drugoj ligi su vrlo izjednačene, svaka može dobiti svakog i po tome će biti interesantno pratiti razvoj natjecanja sljedeća skoro tri mjeseca.