U Skradu je proteklog vikenda u organizaciji TZ Općine Skrad uz potporu članova udruge Initium na minus 1 stupnjeva održan 2. sanjkaški kup Gorskog kotara u ovoj godini. To je manifestacija kojom se želi obogatiti goranska zimska turistička ponuda sadržajem koja će na snijeg tijekom nekoliko zimskih vikenda privući brojne obitelji s djecom iz Gorskog kotara i šireg okruženja. Staza na kojoj se održalo natjecanje nalazi se u samom centru Skrada i ona je omiljeno sanjkalište mlađih Skrajana. Sanjkalište je dio prometnice koja se spušta od “Vrtova” oko crkve u sam centar mjesta i dugačka je oko 330 metara. Na ovoj stazi do izražaja je došla vještina sanjkaša jer je trebalo savladati dva oštra zavoja kako bi se postiglo što bolje vrijeme.

Sportsko-rekreativno natjecanje otvorenog tipa u sanjkanju na prirodno uređenom sanjkalištu Grič potrajalo je dobra četiri sata kojemu se odazvalo 70-ak sanjkaša, od najmlađeg dvogodišnjeg Dominika Ruppea iz Skrada do najstarijeg, Jadranka Grgurića iz Skrada.

Tri obitelji, obitelji Rupe iz Skrada, Mance-Pizent iz Kupjaka i Burić iz Vrbovskog s tri sanjkaša bile su najbrojnije i nagrađene su poklon paketima kao i najmlađi učesnik Dominik Ruppe te najstariji Jadranko Grgurić. Tri prvoplasirana sanjkaša nagrađena su medaljama.

Rezultati Kupa u Skradu. Kategorija do 6 godina, djevojčice: 1. Rea Šporčić,Brod Moravice 2. Izabela Rupe,Skrad 3. Marta Piznet, Kupjak

Kategorija do 6 godina, dječaci: 1. Renato Rupčić, Delnice 2. Dominik Ruppe,Skrad 3. Irene Ferletta,Rijeka

Kategorija od 7 do 10 godina, djevojčice: 1. Nina Rupčić,Delnice 2. Gloria Crnković, Brod Moravice 3. Nika Horvatinčić,

Kategorija od 7 do 10 godina, dječaci: 1. Dominik Bešker,Lovran 2. Marko Beljan, Skrad 3. Ivica Pizent, Kupjak

Kategorija od 11 do 15 godina, djevojčice: 1. Patricija Urbanc,Delnice 2. Ines Klobučar,Rijeka 3. Lea Dujmešić, Rijeka

Kategorija od 11 do 15 godina, dječaci: 1. Josip Medved,Kupjak 2. Lovro Tomljanović,Skrad 3. Vedran Jauk, Skrad

Kategorija od 16 do 35 godina, žene: 1. Mirjana Rupe, Skrad 2. Tihana Tomac,Zalesina 3. Alma Ključanin, Skrad

Kategorija od 16 do 35 godina, muški: 1. Robert Delač,ravna Gora 2. Elvis Todorović,Vrbovsko 3. Elvis Šporčić, Brod Moravice

Kategorija od 36 godina, žene: 1. Slavica Grgurić – Pajnić,Delnice 2. Nensi Tomac,Zalesina 3. Anita Gorupić, Zalesina

Kategorija od 36 godina, muški: 1. Saša Burić,Vrbovsko 2. Zlatko Malnar,Skrad 3. Franjo Mance, Kupjak