Početkom drugog polugodišta srednjoškolci i drugi putnici koji putuju prema Delnicama putničkim vlakom u 7,33 ujutro zadnja dva dana uredno se i vraćaju s željezničke stanice jer im prometnik kaže kako vlaka neće biti.

Naime po nekim informacijama koje kruže vlak koji bi trebao odvesti srednjoškolce do Delnica jednostavno ni ne kreće (relacija Ogulin – Rijeka) jer kako izvori kažu nema lokomotive koja bi vukla vagone. U 21. stoljeću to se ne događa baš svugdje u svijetu a ni kod naših susjeda. No kod nas je sve moguće pa zbog nedostatka lokomotiva za putnički promet odgovorni ukidaju putničke linije a tko trpi, najčešće učenici koji putuju u školu te poneki penzioner koji ide doktoru. Ni u vrijeme 90-ih godina se to nije događalo. HŽ za to ne bi smio imati valjanu ispriku. To je odraz života na račun države, odnosno krajnjih korisnika koji koriste uslugu prijevoza vlakom jer oni sve to plaćaju. Snijeg nije isprika za nastale probleme, jer postavlja se pitanje zašto autobusi nisu preuzeli prijevoz sporne linije i odvezli djecu do škole u Delnice ili dalje jer oni uredno kupuju mjesečne karte a ne voze se.

Umjesto toga roditelji voze djecu u školu ili se ide autobusom koji već u startu kreće prekasno da bi učenici iz Skrada stigli u školu na vrijeme. Uz to svaki dan za autobus treba izbrojiti 58 kn. Je li to u neku ruku i budući pokop željezničkog putničkog prijevoza u Gorskom kotaru?

I TAKO BI BILO BOLJE NEGO NIKAKO …