Zadnjom ovogodišnjom pjevanom misom Zahvalnicom vjernici župe Skrad su se u crkvi Sv. Antuna oprostili od 2012. godine.

Vlč. Stjepan Porkulabić istaknuo je kako je ovo bila godina u kojoj se radilo na rekonstrukciji crkvenih zvona i automatike na skradskoj crkvi, postavljeni su žljebovi koji su ukradeni, te je ovom prilikom zahvalio Općini Skrad na financijskoj pomoći. U 2013. godini krenut će automatizacija zvona na crkvi u Divjakama i za taj posao novce su donirala ugašena dobrovoljna vatrogasna društva Bukov vrh, Hribac i Divjake.

S druge strane prevladava tuga jer je više ognjišta, kuća zatvoreno. Na području župe 24 je žitelja umrlo, dok se 8- ero djece krstilo, od toga 7 iz naše župe a održana su samo 2 vjenčanja.

„U ovo božićno vrijeme dođe nam teško jer nas ima sve manje, no na koncu ove građanske godine, budimo zahvalni Bogu, jer kako vrijeme ide tako i ljudi idu s vremenom i trebamo biti ponosni i zahvalni na darovima koje nam Bog daje. Vrijeme je da ne očajavamo, jer usprkos nepovoljnoj statistici , život mora ići dalje. Okrenimo se, usprkos minusu, stvaranju novih vrijednosti, našoj stvarnosti, novom vremenu i nastavimo pjevati i moliti kao što to činimo godinama zajedno s Bogom koji nas na svakom koraku prati,“ zaključio je vlč. Porkulabić. Uz Novogodišnju čestitku i Božji blagoslov zaključena je zadnja ovogodišnja misa.