Udruga antifašističkih boraca i antifašista Općine Skrad održala je svoju Izbornu skupštinu u vijećnici Općine Skrad. Skupštini je prisustvovalo dvadesetak članova koji su se odazvali usprkos svojih godina i lošeg vremena, kiše i snijega koji je padao kao i načelnik Općine Skrad Damir Grgurić.

Predsjednik udruge Miroslav Grgurić upoznao je prisutne s izvješćem o radu u protekle dvije godine tijekom kojih su obilježavane značajne godišnjice iz NOB-a i domovinskog rata, od posjeta grobljima i paljenja svijeća i polaganja cvijeća na grobove palih boraca i branitelja, posjeta rodnom mjestu J. B. Tita Kumrovcu kao i međusobnih posjeta udruga antifašista županije i susjedne Bosne i Hercegovine, Jajca, brige o starijim članovima…

Nadalje Grgurić je pročitao govor članice Margarete Paver posvećen borcima NOB-a i skradskom poginulom branitelju Josipu Blaževiću Blažu, u kojem se gđa. Paver prisjeća kako su se stvarali zapisi o borcima NOB-a, koje su prikupljala djeca kroz rad pionirske organizacije pri OŠ Skrad, o primanju djece u pionire i omladinsku organizaciju kao i skupnim izletima učenika škole u mjesta iz povijesti NOB-a, kao i primanja tih istih pionira u omladince koje je Josip Blažević Blaž kao predsjednik skradske omladine primio u tu organizaciju i nažalost u Domovinskom ratu položio svoj mladi život za slobodu naše države Hrvatske.

Vinko Abramović pročitao je izvješće NO o financijskom poslovanju. Prihodi su bili oko 30 tisuća kn, rashodi skoro 13 tisuća kn, sa saldom od oko 18 tisuća kn. Tijekom rasprave provlačilo se pitanje kako pomladiti organizaciju u kojoj najstariji članovi imaju blizu 90 godina života. Dosadašnji predsjednik Grgurić kaže kako je ova udruga sve više udruga antifašizma a sve manje udruga anifašističkih boraca, „svi moramo raditi na primanju mladosti u našu udrugu, promovirajući tekovine antifašizma i pozitivnih apolitičnih smjernica koje su proizašle iz tog pokreta“. U nastavku skupštine pristupilo se izboru predsjednika udruge te uz predložene Peju Kurtušića za tajnika, članove Dubravka Grpca, Branka Beljana i Miroslava Grgurića nakon više prijedloga i odbijenica istih zbog obveza na poslu i starosti nije izabran predsjednik udruge.

Načelnik Općine Damir Grgurić je uz pozdrav članstvu i zahvalu na dobroj suradnji rekao kako udruga mora biti aktivna i dalje te kako udrugu može nastaviti voditi Izvršni odbor koji je predložen a oni će kasnije između sebe izabrati ili naći predsjednika što je i prihvaćeno kako bi udruga mogla dalje funkcionirati.