Hvale vrijedna akcija Gradske knjižnice Rijeka uz razvijanje čitateljskih klubova i promicanja čitanja kod djece imala je svoje prvo druženje u Skradu. Šest osnovnih škola (OŠ Brod Moravice, OŠ Frana Krste Frankopana Brod na Kupi, OŠ Ivanke Trohar Fužine, OŠ Rudolfa Strohala Lokve, OŠ dr. Branimira Markovića Ravna Gora i OŠ Skrad) i jedna područna (PŠ Severin na Kupi) sudjeluju u programu.

Pilot-program provođen je u travnju, svibnju i lipnju ove godine u svim navedenim školama, a ove jeseni program nastavlja u svom redovnom ritmu. Čitanja i rasprave održavaju se mjesečno jednom, svaki put u drugoj školi, tijekom sedam školskih mjeseci u godini. Za sve članove Bibliokluba jednom godišnje, svaki put u drugom od 6 mjesta čije škole sudjeluju u programu, upriličit će se susret s odabranim hrvatskim književnikom.

Prvi ovojesenski susret Bibliokluba u sklopu Mjeseca hrvatske knjige 2012. za najbolje čitatelje iz sedam goranskih škola, jer susret s piscem im je bio nagrada za dodatne knjige pročitane povrh obvezne školske lektire, s poznatom i višestruko nagrađivanom književnicom za djecu i mlade, Nadom Mihelčić, održan je u skradskom Domu kulture.

Susret i čitateljska rasprava s autoricom čije knjige otvaraju mnoga problemska pitanja, održao se proteklog ponedjeljka. Tim povodom Nada Mihelčić predstavila je svoj najnoviji roman „Napokon brucošica“, nastavak autoričinog romana “Bilješke jedne gimnazijalke“. Skoro dva sata druženja i brojnih pitanja učenika goranskih škola kao i autoričinih komentara svakodnevnog života oduševilo je mlade čitatelje koji su je na kraju druženja nagradili zasluženim pljeskom. Susret je vodila Vesna Kurilić koji je organizirala Verena Tibljaš, koordinator programa GK Rijeka.