OO SDP-a Skrada održala je u Lovačkoj sobi Doma kulture Izbornu konvenciju. Uz nazočnih 12 članova stranke konvenciji je kao gost prisustvovao župan Primorsko goranske županije i predsjednik ŽO SDP-a gosp. Zlatko Komadina. Prisutne članove i gosp. Zlatka Komadinu, gosta konvencije, pozdravio je Duško Zatezalo, predsjednik OO SDP-a Skrada. Nakon izbora radnog predsjedništva i tijela konvencije prisutne je pozdravio te im se obratio gosp. Zlatko Komadina rekavši:"Prvo vam čestitam na čistoj izbornoj pobjedi i dobro vođenoj predizbornoj kampanji. Tako nije svagdje već se stvaraju koalicije koje obnašaju vlast. Zakoni nisu idealni, izborni zakon je takav kakav jest, čisto proporcionalan, da je mješovit, dijelom proporcionalan, dijelom većinski bolje bi odgovaralo našim uvjetima i ne bi dolazilo do takvih situacija kao npr. sada u Dubrovniku. U malim sredinama kao što je vaša nema velikih razlika u programima stranaka već ljudi prepoznaju ljude koji žele raditi i koji su časni i pošteni. Vi ste u tome uspjeli i čestitam vam na tome.

Gorski kotar je zacrtan kao prostor velikih mogućnosti, prostor u koji bi trebalo ulagati mnogo veća sredstva iz županijskog proračuna. Županijski proračun nije puno veći u odnosu na prošlu godinu, sada je on i manji jer država u velikoj mjeri raznim zakonima svoj proračunski deficit prebacuje županijama pa tako i našoj s područja zdravstva, socijale…a to se vidi i po kresanju dosad besplatnih usluga npr u zdravstvu.

Kroz dvije godine SDP će nadam se vrlo sigurno povratiti vlast i nastavit ćemo s procesom decentralizacije u svim segmentima društva, za vas najveći značaj ima šumarstvo. Želimo da novci ostanu na prostoru gdje su izdvojeni. Vama je brdsko planinski zakon to omogućio i vidljivi su pomaci u vašem razvoju, dokaz tome je i ovaj prekrasan Dom kulture na kojem vam mogu pozavidjeti svi u našoj Županiji.

Gorski kotar mora postati zdravstveno lječilišna destinacija, vi imate što pokazati, imate tradiciju i buduća ulaganja, prema riječima vašeg predsjednika Vijeća Dubravka Grpca, koja će se uskoro dogoditi, moraju dovesti do prosperiteta ovog kraja, a i mi, Županija, ćemo vam u tome pomoći. Tu je i razvoj seoskog turizma, eko proizvodnje, jer sve što vam je priroda dala treba iskoristiti.

Gorski kotar je predodređen i za sportsko rekreativan turizam kroz cijelu godinu. Treba razviti infrastrukturu koja će potencirati i taj segment razvoja ovog kraja. Gospodarstvo se oporavlja, ne ide brzo, npr. drvna industrija bi izmjenom propisa o izvozu, zabrane izvoza trupaca, brzo dobila strane ulagače koji bi ovdje stvarali gotove proizvode. Šumarstvo treba decentralizaciju a to će vratiti novac natrag u Gorski kotar.

SDP je najjača stranka u Hrvatskoj no desne stranke, HDZ i HSP, još uvijek imaju većinu. Tome su dijelom krivi i birači lijeve opcije koji nisu izašli na izbore. Ja sam uvjeren da bi izlaskom na birališta i tih birača mi dobili izbore. Izbori se ne mogu dobiti sjedenjem u naslonjačima i komentiranjem u kafićima…"

U nastavku članovi konvencije su, prvo prihvatili izvješće o radu stranke a potom izabrali novo vodstvo stranke. Duško Zatezalo je dobio povjerenje članova i vodit će sljedeće četiri godine OO SDP-a Skrada. Zamjenica predsjednika je Đurđica Abramović. Stari novi predsjednik Duško Zatezalo predočio je prisutnima program rada, težište kojeg je pomlađivanje stranke, razvoj lokalne zajednice, turizma, poduzetništva i poljoprivrede, kulture i sporta, zaštite i unapređenja okoliša, socijalne sigurnosti stanovništva.

Na kraju su, uz cvijet i čestitke gosp. Zlatka Komadine, pristupnice SDP-a dobile mlade članice Mateja Tomić i Rozana Grbac.

V.P.2/X./2005.