Folkorna sekcija KUD-a Zeleni vir „Skračka deca“ ovog je vikenda proslavila pet godina djelovanja. Svečanost je održana u Domu kulture a gosti proslave bili su dječja udruga „Krijesnice“ iz Lukovdola, Etno grupa OŠ Brod Moravice, učenici OŠ Skrad i mješoviti pjevački zbor KUD-a Zeleni vir.

U jednosatnom programu prevladavao je ples, folklorni nastupi uz domaću riječ i pjesmu. Publika je mogla uživati u nastupima najmlađih Lukovdolčana, Moravičana i Skrajana. U uvodu su voditeljice programa, Dora, Manuela i Elena upoznale prisutne s razvojnim putom sekcije, rekavši pritom da se radilo puno, kako je bilo u tim probama puno zadovoljstva i njih 16, sada djevojčica i djevojaka, je opstalo i okosnica su skupine. Prvi nastup skupina je imala 28. rujna 2007. godine kada je ona brojila 28 mladih plesača i plesačica.

Skupina pleše različite plesove iz cijele Hrvatske i tako upoznaje i čuva hrvatsku tradicijsku kulturu i običaje. Završetkom vrlo raznolikog programa voditeljica folklorne skupine Mihaela Špoljarić uz pomoć predsjednice KUD-a Mirjane Beljan podijelila je zahvalnice i pohvalnice članicama folklorne skupine i gostima u programu te udrugama i pojedincima koji su pomagali i pomažu rad mladih folkloraša (Općina Skrad, DVD Skrad, OŠ Skrad, Vjekoslav Pintar, Matina Mulc, Meri Tomljanović, Sandra Čota, Anton Mance i Katarina Bretović).