Protekle nedjelje obilježen je Sv. Bernard u Zelenom viru planinarskim pohodom i svetom misom. U Zeleni vir prvi su pješice krenuli planinari. Stotinjak planinara, koji su se okupili u centru Skrada, na parkiralištu ispod restorana Viktorije, je u ime PD Skradski vrh pozdravila Dijana Arbanas, zaželjela je svima uspješan pohod te ih upoznala s planiranim pohodom, dužom i kraćom stazom do Zelenog vira.

Planinari su potom krenuli vođeni planinarima Skrada put Zelenog vira i Skradskog vrha. Nakon dva odnosno tri sata pješačenja planinari PD Vršak Brod Moravice, PD Pinklec Sv. Nedjelja, DPP Ivanić grad, PD Lisina Matulji, GSS Delnice i PD Skradski vrh su se okupili ispred Izletničkog doma u Zelenom viru gdje je u podne održana pjevana sveta misa u povodu treće godišnjice otkrivanja kipa Sv. Bernarda u izletištu Zeleni vir koju je uz pratnju crkvenog i zbora KUD-a Zeleni vir vodio vlč. Stjepan Porkulabić.

Misno slavlje posvećeno svecu koji se štuje kao zaštitnik planinara, Sv. Bernardu okupilo je oko dvije stotine što planinara što vjernika. Vlč. Porkulabić je u uvodu mise pozdravio sve planinare, vjernike te goste iz Kotoribe, članove KUD-a Kotoriba kao i predstavnike Hrvatskih šuma i Općinske vlasti. Vlč. Porkulabić je rekao kako je Sv. Bernard zaštitnik planinara, ali i svih onih koji bilo kako dospiju u planine, koji tamo žive. Pred kraj mise počelo je nevrijeme s pljuskom koje je rastjeralo prisutne pod natkrivene prostore Izletišta gdje se nastavilo druženje okupljenih.

Nažalost, kiša koja je počela padati izmijenila je raspored događanja u Zelenom viru, tako da su članovi KUD-a Kotoriba, kojima je domaćin bio KUD Zeleni vir, tamburaši i plesači morali svoj nastup prebaciti u skradski Dom kulture, gdje su otplesali više narodnih kola i otpjevali uz tamburice više pjesama.