Mještani sela Sleme ugostili su oko 150 vjernika i štovatelja Sv. Bartola, zaštitnika sela Sleme, Žrnovca i Gornje Dobre. Ispred kapelice Sv. Bartola na ulazu u selo održana je pjevana misa koju su vodili vlč. Mato Vuković, župnik župe Brod Moravice i vlč. Stjepan Porkulabić, župnik župe Skrad uz pjevanje Moravičkog crkvenog zbora.

U propovjedi vlč. Porkulabić upoznao je prisutne s životom Isusovog apostola koji se uputio na misijsko putovanje kako bi propovijedao i privolio ljude za Isusa. „Ljubav prema Isusu nije za njega poznavala granice i svojim propovijedima obratio je mnoge na kršćanstvo. Propovijedao je u Judeji, Armeniji te svoj zemlji od Sredozemnog do Kaspijskog mora. Ljubav prema Isusu navukla je na njega mržnju poganskih svećenika koji su ga živog ogulili oko 71. godine, a potom mu odrubili glavu. Sv. Bartol propovijedao je istinu i ta istina ga je stajala života“, zaključio je Porkulabić.

Na kraju mise vlč. Vuković čestitao je imendan svim Bartolima i zahvalio svima koji su došli obilježiti Bartolovo u Sleme. Slavlje je nakon mise nastavljeno uz kolače, piće i svirku heligonke Matije Crnkovića dok su žitelji, ljeti punog Slemena, u krugu svojih familija nastavili slaviti Bartolovo do kasnih noćnih sati.