Štrudla od malina, dužine preko 30 metara, koju su ispekli kuhari restorana Viktorija, je sredinom, četvrte po redu, manifestacije pod imenom “Festival malina”, uz simboličnu cijenu, brzo rasprodana i pojedena. Da je bila duplo duža sve bi prošlo!

Oko dva popodne započeo je Festival malina te su sve prisutne pozdravili direktorica TZ Općine Skrad Ivana Briški Đorđević i predsjednik Općinskog vijeća Ivan Crnković. Bogata ponuda proizvoda od bobičastog voća (udruga Borovica, Nevenka Jerbić, Nedeljko Kenda, OPG Mance, OPG Buljubašić, Anton Šporčić, Vesna Kurbegović), drugih proizvoda (suveniri obrta Pohobratski, med Anica Mance, ponuda PINS-ove trgovine), štand agencije Monte travel i TZ Općine Skrad te ponuda kulinarskih specijaliteta, uz dobar kulturno umjetnički program, obilježila je ovogodišnju manifestaciju kojoj je prisustvovalo mnogo mještana i gostiju.

Gosti su obišli štandove, porazgovarali s vlasnicima, kušali i kupovali proizvode… Organizatorica priredbe, Ivana Briški bila je vrlo zadovoljna ostvarenim, jer priredba je bila dobro posjećena, odazvalo se mnogo gostiju, a program je bio na visokoj razini.

U kulturno umjetničkom programu posjetiocima Festivala malina predstavili su se članovi pjevačkog zbora KUD-a Zeleni vir s više prigodnih pjesama, Folklorna sekcija Skračka deca otplesala je splet narodnih plesova, iz Velike Gorice predstavio se ansambl Zlatne godine, udruga Goranski koraci predstavila se humoreskom „Saka vanjska bolj je fanjska“ a uz svirku grupe „Trio Gorani“ prisutni su zaplesali i zapjevali.

Priredbu je vodila Slavica Kljaić iz Delnica te je u odmorima između pojedinih točaka programa razgovarala s mnogima koji su zaslužni da ova današnja priredba uspije. Sredinom manifestacije na posebno pripremljenom stolu složena je 30- metarska štrudla od malina koja je narezana i podijeljena gostima i posjetiteljima manifestacije.

Manifestacijom su svi bili zadovoljni, ugostitelji jer su im terase bile pune, proizvođači jer su veći dio proizvoda prodali, gosti jer su proveli ugodan subotnji dan, domaćini jer je Skrad bio nakratko pun. Organizatori su se potrudili da svi budu zadovoljni, da svi otiđu svojim kućama u večernjim satima punog želuca i dobrih dojmova s, četvrtog po redu, Festivala malina.