Na redovitoj izbornoj skupštini, uz prisustvovanje članova učenika škole, Ankice Podnar, predsjednice HCK Skrad te Štefice Zibar, Blaženke Bukovac, ravnateljice GD HCK Delnice i Blaženke Tomljanović, Anđele Gašparac i Bernarde Zagoršćak, aktivistica iz Delnica, izvješće o radu mladeži HCK Osnovne škole Skrad za 2011./12. školsku godinu iznijela je Lea Sveticki u kojem je navedeno da su članovi MHCK odradili sve planom predviđene aktivnosti, od Tjedna borbe protiv TBC-a, Što sadrži kutija prve pomoći, Mjeseca borbe protiv ovisnosti, Sigurnog ponašanja u prirodi, I djeca su potrošači, uz Svjetski dan potrošača, Međunarodnog dana CK i HCK-a.

„Učenici 7. razreda u radionici su izrađivali ekološke igračke od otpadnog, čvrstog papira a kroz cijelu školsku godinu odvijala se aktivna suradnja s Gradskim društvom HCK-a u Delnicama i gospođom Blaženkom Bukovac. Tako smo Gradskom društvu HCK-a poklonili plakate koje su učenici naše škole izradili prijašnjih godina uz prigodne dane HCK a za potrebu održavanja susreta dobrovoljnih darivatelja krvi stanovnika Gorskog kotara koji pripadaju pod Gradsko društvo HCK-a Delnice, u školi smo izradili prigodne pozivnice. Sudjelovali smo u akciji „Solidarnost na djelu“ u kojoj su učenici i učitelji skupljali dječju odjeću, obuću i igračke za djecu te novac, hranu i ostale potrepštine za pse u skloništu Lić. Prikupljenu odjeću i obuću predali smo Gradskom društvu HCK-a u Delnicama, za djecu koja tu pomoć trebaju. Trudimo se preko humanitarnih akcija surađivati i s drugi školama, te smo ove godine prikupljene igračke za djecu predali humanitarcima u OŠ Brod Moravice, koja je organizirala posjet domu za nezbrinutu djecu „Ivana Brlić“ u Lovranu.

Učenici 8. razreda Branimir Grgurić, Leopold Jurković i Domagoj Ljubičić sudjelovali su na trodnevnom tečaju „Junior spasilac“ u Delnicama. Moto ove školske godine u svim razredima je „KRETANJEM DO ZDRAVLJA“ koji se realizirao povodom Hrvatskog olimpijskog dana kada su svi učenici i učitelji pješačili do sela Žrnovca, gdje su se susreli sa učenicima i učiteljima iz OŠ Brod Moravice, a zatim se natjecali u sportskim igrama. Također su učenici svih razreda u veljači ove godine sudjelovali u vrlo atraktivnom sanjkanju.

Učenici 8. razreda sudjelovali su na praktičnom tečaju pružanja prve pomoći, a pet učenica 8. razreda sudjelovale su u ožujku na međuopćinskom natjecanju iz prve pomoći u Delnicama, gdje su zauzele 4. mjesto od ukupno 8 ekipa. U travnju ove godine grupa učenika 7. i 8. razreda školskim kombijem u pratnji voditeljice mladeži HCK-a Bojane Kovačević, posjetila je sklonište za napuštene pse u Liču kod Fužina gdje su donirali 700 kuna za cijepljenje i hranu za pse. Dvoje učenika sedmog razreda Robert Klobučar i Danijel Mikešić, uz pomoć roditelja, dodatno su se potrudili te izradili kućice za pse. Ovim posjetom ukupno je donirano: 20 kg konzervirane hrane, desetak loptica za igru, 10 pokrivača-deka, tri tepiha, dva jastuka te po jedan poplun i linoleum. Također smo nastavili voditi foto-dokumentaciju najvažnijih akcija i događaja u organizaciji Mladeži HCK-a naše škole, koje možete razgledati nakon završetka Skupštine,“ zaključila je Lea Sveticki.

Blagajnički izvještaj iznio je Danijel Štimac rekavši kako MHCK raspolaže s oko 2,5 tisuća kn. Potom su u članstvo MHCK primljeni učenici prvog razreda koji su dobili članske iskaznice te poklone mjesne organizacije HCK Skrad.

Na kraju je izabrano novo rukovodstvo MHCK OŠ Skrad, za predsjednika Robert Klobučar, za dopredsjednika Danijel Mikešić i blagajnicu Ana Frković. Krajem Skupštine Blaženka Bukovac, ravnateljica GD HCK Delnice obratila se mladim članovima MHCK te rekla kako je vrlo zadovoljna izvješćima o radu. „Vi ste primjer kako bi trebala funkcionirati mladež HCK u školama. Čestitam vama i voditeljicama na vrlo uspješnom radu.“ Skupštinu su s učenicima pripremile voditeljice i koordinatorice školske organizacije MHCK Bojana Kovačević i Suzana Suvić.