Stanovnici Tuške ulice u Skradu mogu napokon odahnuti, postavljen je asfaltni tepih u njihovoj ulici. Asfaltiranje te ulice trebalo je biti krajem studenog prošle godine, no zbog vremenskih neprilika radovi lani nisu završeni. Tako su žitelji te ulice morali dobrano čekati i koristiti ponekad tu prometnicu razrovanu vodenim kanalima nakon pljuskova.

No vrijeme se pobrinulo da se i ovog svibnja radovi otegnu tako da se asfalt postavljao prošlog petka i subote. O svemu što su proživljavali sa svojim limenim ljubimcima ali i pješke u proteklih skoro godinu dana od kako su otvoreni radovi u toj ulici žitelji te ulice ne žele govoriti osobno ali zajedničko je mišljenje sviju, godinu dana držati „raskopanu“ ulicu pa radilo se i o 300 metara sustava odvodnje, vodovoda i vodovodnih priključaka, ipak je puno previše za investitora ali i izvođača.

„Da smo sami uzeli kramp u ruke i kopali svaki svoju dionicu ceste bili bi sigurno brži i mnogo jeftiniji od radnika koji su radili na iskopu i montaži sustava odvodnje i vodovodnih cijevi kada se sve realno sagleda i zbroji …Općina ne bi smjela dopustiti bez njenog znanja takve ugovore investitora i izvođača u kojima izgleda nitko nikome ne odgovara za poslove u kojima se zna da građevinska sezona u Gorskom kotaru traje od početka svibnja do kraja rujna a ne studenog“, zaključuju tri susjeda Tuške ulice.